Ballet en klassieke muziek – Sprookjesachtige figuren in negentiende-eeuwse klederdracht. De Drijvende Diva die zwevend over de vijver van Keukenhof aria’s van Mozart zingt. Klassieke orkesten, ensembles en dansgroepen die tussen de bloemenpracht optredens verzorgen. In het lentepark wanen bezoekers zich tijdens Romantiek in Keukenhof, op 7 en 8 mei, in de negentiende eeuw.

Ballet en klassieke muziek

Keukenhof

keukenhof_klassiek

Top musici

Verspreid over het weekend verrast lentepark Keukenhof bezoekers met uiteenlopende klassieke bezienswaardigheden en activiteiten. Zo spelen professionele musici van Nederlands topniveau, live muziek op verschillende locatie in het park.

Het Alma Quartet, een samenvoeging van leden van de twee Nederlandse orkesten het Koninklijk Concertgebouworkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest, Konstantyn Napolov (slagwerk) en Mathieu van Bellen (viool), het Alchemy Ensemble, Luz y Sombra (tango trio) en Duo Scholtens & Janssen maken allen onderdeel uit van dat muzikale programma. De optredens zijn verdeeld over verschillende vaste en pop-up podia.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Bloemen en Ballet: een oude traditie in nieuwe jas

Romantiek

Meer romantiek vinden bezoekers in een optreden ballet van de Russian School of Arts, in de sprookjesachtige figuren in klederdracht die langs lopen terwijl bezoekers genieten van de muziek en van een picknick in het gazon. In de vijver duwen twee sierlijke waterlakeien De Drijvende Diva voort, een sopraan in een enorme baljurk van paraplu’s die aria’s zingt van Mozart en Puccini.

Ballet, De Drijvende Diva en klassieke muziek tussen de fleurige bloemenperken in. Wandelen langs de bloemen die volop in bloei staan en dan opeens verrast worden door een strijkje, een sopraan of een violist. Het is een cadeautje van Keukenhof, in de vorm van het evenement Romantiek in Keukenhof.