APELDOORN – Met het plaatsen van de kerstboom voor het paleis is de opbouw van Winterpaleis Het Loo in Apeldoorn gestart. Ook in het Paleis het Loo is dit zichtbaar. Vanaf dinsdag 12 december kunnen bezoekers meekijken hoe de tafels feestelijk worden gedekt, de kerstbomen worden geplaatst en in het hele paleis groenversiering wordt aangebracht.

[youtube id=”ytsmpd3uiIA” width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”?rel=0&controls=0&showinfo=0″ class=””]

Bloemenkamer

Naast bloemen uit de eigen kwekerij van de Tuindienst en groen uit het Kroondomein werden via LM Flower Fashion bloemen aan de Bloemenkamer van het paleis geleverd. Bijzonder is de chrysant genaamd Wilhelmina van Zentoo die in de persoonlijke vertrekken van koningin Wilhelmina te zien zijn. De krachtige witte chrysant is genoemd naar de koningin, de overgrootmoeder van koning Willem-Alexander.
Er zal ilex, mistletoe en verschillend groen te bewonderen zijn in de traditionele kerstversieringen in combinatie met onder andere de grootbloemige anjers en ook gloriosa.  In de verschillende paleisruimten kunnen de bezoekers gaan genieten van amaryllis, azalea’s en poinsettia.

Van zaterdag 16 december t/m 7 januari 2018 is Winterpaleis Het Loo inclusief schaatsbaan open.

Winterpaleis Het Loo

Vanaf 16 december zijn in museum Paleis Het Loo de mooiste serviezen, tafelstukken en kristal te zien. Highlights zijn het nieuwste servies van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima en feestelijk gedekte tafels van het ‘verjaardagsdiner’, dat op 28 april jongstleden plaatsvond ter gelegenheid van de 50-ste verjaardag van de Koning.
De vertrekken in het paleis worden sfeervol ingericht met kerstbomen in verschillende stijlen en groenversiering. Vanwege de aanstaande verbouwing en vernieuwing is het voorlopig de laatste kerstopstelling in het paleis.

Meer informatie via Paleis Het Loo