Tuinmaand Paleis Het Loo – Museum Paleis Het Loo staat de hele maand september weer in het teken van de Tuinmaand. Met het thema ‘Een tuin om op te eten!’ zijn de paleistuinen het groene toneel voor originele activiteiten, met elke dag een toepasselijk programma-aanbod.

Tuinmaand Paleis het Loo

Floriskas

Het is dit jaar voor het eerst mogelijk met de tuinconservator of tuinbaas een bezoek te brengen aan de Floriskas en de eigen kwekerij van Paleis Het Loo. Ook kan een kijkje worden genomen in de Bloemenkamer waar de Tuindienst wekelijks verse boeketten maakt voor het paleis.

paleis het loo

Bon foto: Paleis Het Loo

Paleistuinen

Altijd al willen weten welke techniek er achter de fonteinen schuilgaat? Alles hierover kom je te weten in de Pompenkelder. Een koninklijke uitzicht over de paleistuinen krijgt de bezoeker vanaf het paleisdak en de tuinrondleidingen staan de hele tuinmaand in het teken van het smakelijke thema ‘Een tuin om op te eten!’ In de Koninginnetuin wordt een groente- en kruidentuin aangelegd en er is een proeverij met confituren uit de exclusieve productlijn van Paleis Het Loo.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Oranje-wandeling in het paleispark

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Boek over de tuinen van Paleis Het Loo

Rondleiding

Voor bezoek aan het dak of de rondleiding naar de kas en kwekerij geldt een kleine toeslag van € 1,- p.p. Deelname aan de overige activiteiten is gratis met een geldig entreebewijs voor het museum.

Meer informatie op de site van Paleis het Loo.

Bezoekadres

Ingang via Amersfoortseweg, Apeldoorn
Navigatieadres: Apeldoorn 7313 AA

Foto-credit: Palies het Loo
Intro-foto: Fred Roest

Zie voor meer foto’s van Paleis het Loo GroenVandaag facebook.