Honselersdijk – Bloemenboodschap. De gevolgen van de corona-crisis zijn groot voor de sierteeltsector. Bloemen en planten worden in grote aantallen vernietigd, omdat er geen vraag naar is.
Bloemenbureau Holland, het promotiebureau van de sector, werkt hard aan een manier om bloemen onder de aandacht te houden. Op een positieve en gepaste wijze. Gisteren, vrijdag 27 maart, startte de bloemencampagne ‘Let Hope Bloom’. In Duitsland, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk is de bloemenboodschap via verschillende media te zien.

Bloemenboodschap

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Bloemenboodschap van hoop

Bloemen hebben een krachtige symboliek en spreken de internationale taal van liefde en vriendschap, van dankbaarheid, steun en troost. Én van hoop. Of je bloemen en planten nu in huis kunt halen of niet, het zijn sprankjes hoop in deze heftige tijd.

Bloemenboodschap op Keukenhof

LISSE – Het eerste bloemen- en plantenkunstwerk van #flowers4oxygen op het terrein van Keukenhof is gereed. De foto’s en dronebeelden zijn nu online te zien via de hashtag #flowers4oxygen. De beweging roept wereldwijd op tot vergelijkbare creatieve initiatieven om tijdens deze corona-crisis de boodschap van troost, liefde en vertrouwen te delen en kracht bij te zetten: ‘deel je positieve energie met de wereld, we doen dit met elkaar’.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Enorme longen

Met dit enorme bloemen- en plantenkunstwerk in de vorm van een paar longen trapt #flowers4oxygen zijn campagne af. Iedereen kan bij het wereldwijde initiatief aanhaken met zijn eigen creatieve uiting. Dit kan zijn een kunstwerk in de vorm van longen, maar ook een andere persoonlijke boodschap. Door de eigen initiatieven massaal online te posten met de hashtag #flowers4oxygen wordt een gezamenlijk boodschap van blijdschap en positieve energie verspreid die iedereen nu zo hard nodig heeft.

50.000 planten en 150.000 bloemen

Het eerste megakunstwerk van #flowers4oxygen kwam tot stand dankzij de medewerking van diverse bedrijven uit de bloemen- en plantenbranche. Zij leverden ruim 50.000 planten en 150.000 bloemen aan op het terrein van Keukenhof in Lisse. In slechts vier dagen tijd creëerden tientallen vrijwilligers hiermee een enorm paar longen van een half voetbalveld, oftewel 2.250 m2 groot.

 Het bloemenboodschap kunstwerk #flowers4oxygen wil een krachtig startpunt zijn van een wereldwijde beweging om positieve energie te delen.

Together we stand strong and with united forces we are powerful!

Wie volgt?

Positief

Meer positiefs over bloemen en planten vind je in deze artikelen op GroenVandaag:

Ben: Vind je tuingeluk in Appeltern
Dit wil je weten over groene energie
Luchtzuiverende planten die ons goed doen voelen