Luchtzuiverende planten – Dat planten ons een goed gevoel geven, dat was inmiddels wel bekend. Dat er 1001 soorten, groottes, vormen en kleurscharkeringen zijn, dat weten we ook. Maar dat sommige écht wonderen verrichten voor de luchtkwaliteit in huis, dat weet nog niet iedereen.

Luchtzuiverende planten

Goed voelen

We spenderen veel tijd op de bank, in de slaapkamer en op kantoor. Dus het is belangrijk om je daar goed te voelen. Zonder dat we het door hebben, is de kwaliteit van de lucht binnenshuis vaak niet veel beter dan buiten. Gelukkig kunnen we de kwaliteit verbeteren en planten helpen ons daar een handje bij.

luchtzuiverende_planten

Iedere plant een eigen super power

Iedere luchtzuiveraar heeft zijn eigen super power. Bijvoorbeeld door in de nacht te zorgen dat er extra veel zuurstof in de slaapkamer aanwezig is of door in de hoek van de woonkamer allergenen uit de lucht te zuiveren. Ideaal voor als je een allergie of astma hebt!

Andere planten kunnen weer elektromagnetische golven van bijvoorbeeld een televisie of telefoon opvangen. Een handige kameraad voor smartphone-liefhebbers. Is het te droog in huis? Kies dan voor een plant met luchtbevochtigende kwaliteiten.

De zuiverende line-up

Mooiwatplantendoen.nl presenteert een line-up vol luchtzuiverende planten. Ga je voor de klassieke en makkelijke vrouwentong? De spannende klimop of weelderige varen? Breid je liever je cactusverzameling uit met de zuilcactus? De hippe pannenkoekplant, spannende peperomia, ficus benjamina of leuke graslelie?

Dus: Sommoge planten geven zuurstof, ventileren, zijn decoratief, brengen sfeer, verbeteren de akoestiek en hebben een kalmerend effect. Wie een gezonder binnenklimaat wil, kiest voor luchtzuiverende kamerplanten.

Enthousiast geworden? Kijk ook een op Twitter #vitamineplant.

Intro-foto: rgb stock, micromoth, Kevin Tuck

Nog meer groene positieviteit

Meer positiefs over bloemen en planten vind je in deze artikelen op GroenVandaag:

Ben: Vind je tuingeluk in Appeltern
Dit wil je weten over groene energie
Bloemenboodschap in tijden van corona