Bloemenslinger – Wauw, een bloemenslinger. Afgelopen zaterdag schreef het winkelend publiek van Leuven een mooi verhaal. Iedere passant werd gevraagd een bloem toe te voegen aan de lange fleurige bloemenslinger die door het centrum liep en daar een briefje met een persoonlijke noot bij te leggen.

Bloemenslinger

Respect, hoop en durven dromen dat het echt anders kan. Een Bloemenstatement tegen het nutteloze geweld, zoals vorige week in Manchester.

Zinloos geweld

In Nederland is er de De Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld. De stichting stimuleert, initieert en ondersteunt sinds 1997 initiatieven voor verbetering van de woon-, werk- en leefomgeving. De stichting streeft naar een samenleving met meer respect en waarin iedereen zich bewust is van de oorzaken en gevolgen van pesten, agressie en [zinloos]geweld.

bloemenslinger tegen geweld

Kwekers-initiatief

Deze bloemketting kwam tot stand door het initiatief van Peter van Dessel / Young Amadeus en bloemen van Nederlandse kwekers met een hart van goud. De coördinatie van de bloemen werd verzorgd door G-Fresh. De kwekers die aan deze spontane actie meewerkten zijn:  My Peony, Fransen Rozen, Evanty, Van Helvoort chrysanten, J.C.M. Mulder, Holstein Flowers, Gerbera United, v.d. Berg Roses, Together2Grow, Crown Jewels Wim Brouwer en Vollering Hydrangesa.

bloemenslinger tegen geweld

Young Amadeus

Als je de deur van bloemenwinkel Young Amadeus in Leuven betreedt, word je direct omarmd door een wereld van natuur en romantiek. Het is duidelijk dat Tom en Peter, de mannen achter Young Amadeus, een ware passie voor bloemen en mensen hebben. Zij willen dat elk boeket uniek, natuurlijk en stijlvol is; met altijd een duidelijke persoonlijke twist en een ‘touch’ van het seizoen. Beide bloemisten werken in hun boeketten graag met de bijzondere vorm en warme kleuren van Calla’s. Zij erkennen dat een Calla hun bloemwerk een extra impuls kan geven. In de nieuwste Simply Design File verrassen zij met een combinatie van style, Calla’s & sizes’.

Bron: Fleurcreatief.

Herkomst Calla

Calla, officieel de Zantedeschia, werd oorspronkelijk Arum aethiopicum of Ethiopische aronskelk genoemd. In die tijd (18e eeuw) was Afrika in het westen grotendeels onbekend en diende Ethiopië als representant voor bijna heel Afrika. Andere namen die de plant toebedeeld kreeg: Calla aethiopica, waarbij ‘Calla’ in het Grieks ‘mooi’ betekent. Verder werd ook de naam ‘Richardia africana’ gebruikt, naar de Franse botanicus Richard. Uiteindelijk hield men het op Zantedeschia, naar de Italiaanse arts en plantkundige G. Zantedeschi (1773-1846) maar worden in de volkmond arum en vooral. Aethiopica is Grieks voor ‘groeiend in het Morenland’ of ‘door de zon geblakerd’.

Andere bloemenlinten

Lees ook dit artikel op GroenVandaag:

Start eerste landelijke groene bijenlint