Vrouwendag 2017 – Omdat bloemetjes en bijtjes het nu eenmaal goed met elkaar kunnen vinden, brengt Bloemenbureau Holland vandaag, op Internationale Vrouwendag, samen met de Bijenkorf een speciale ‘Ode aan de vrouw’.

Vrouwendag 2017

Waardering en aandacht

Inspelen op de actualiteit en zo de sector breed vertegenwoordigen is een van de vele manieren waarop Bloemenbureau Holland bloemen en planten promoot. Ter ere van Internationale Vrouwendag organiseert Mooiwatbloemendoen.nl in samenwerking met de Bijenkorf een unieke actie die niet alleen vrouwen extra waardeert, maar ook bloemen op een bijzondere manier onder de aandacht brengt.

gedicht als oude aan de vrouw

Gezamenlijk publiciteitsoffensief

In de Haagse Bijenkorf werkt Mooiwatbloemendoen.nl samen met twee kunstenaars om bloemen te promoten. Het gedicht ‘Ode aan de vrouw’ is speciaal geschreven door Kim Triesscheijn en wordt live geïllustreerd in de etalage door Hyshil Sander, die snijbloemen op de ramen zal tekenen. De illustratie blijft een week staan in een van de drukstbezochte winkelstraten van Nederland. Mooiwatbloemendoen.nl voert vandaag samen met de Bijenkorf een online offensief om de actie en de bloemen onder de aandacht te brengen van bloemist, consument en media. Ook zijn er blogs, nationale en regionale media ingeschakeld.

Leucospermum vrouwendagbloemen

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Vier internationale Vrouwendag 2024 met bloemen

ranonkel vrouwendagbloemen

Vrouwenpower

De ode aan de vrouw wordt ook in bloemen uitgedrukt. Bij alle vestigingen van de Bijenkorf worden door Mooiwatbloemendoen.nl om 12:30 uur vijf voorjaarsbloemen uitgedeeld aan vrouwelijke bezoekers, met een inspiratiekaartje eraan. Deze florale odes zijn gekozen om hun symboliek die overeenkomt met kracht en schoonheid. Dat sluit mooi aan bij de boodschap van Vrouwendag, die staat voor wereldwijde solidariteit van vrouwen onderling. De bloemen die zullen worden uitgedeeld zijn Leucospermum, ranonkel, roos, anemoon en Strelitzia.

Bij alle vestigingen van de Bijenkorf worden om 12:30 uur vijf voorjaarsbloemen uitgedeeld aan vrouwelijke bezoekers.

Bloemen met betekenis

De bloemen zijn speciaal geselecteerd om hun betekenis zo goed mogelijk te laten aansluiten bij Internationale vrouwendag. Leucospermum staat voor kracht en enthousiasme, ranonkel voor charme en roos voor liefde en vertrouwen (met de doorns als symbool dat dit niet altijd makkelijk is). De betekenis van anemoon is zorgzaamheid en eerlijkheid, Strelitzia staat voor vrijheid en eigenheid. Vrouwen kunnen de lentebloemen zelf houden of aan een andere vrouw geven, als ode.

anemone vrouwendag

Mooiwatbloemendoen.nl

Internationale Vrouwendag is in Nederland sterk in opkomst als geefmoment van bloemen bij wijze van blijk van waardering aan vrouwen. De samenwerking tussen Bloemenbureau Holland en de Bijenkorf past in de strategie om consumenten, maar ook professionals en stylisten enthousiast te maken voor bloemen en ze te inspireren meer met bloemen te doen.