Bloempotten van terracotta – Er gaat best wat zorg zitten in het behoud en de gezonde groei van planten in bloempotten. Naast de toepassing van de juiste soort potgrond en vaste of vloeibare voeding, heeft de plant ook onderhoud nodig: water geven, bijknippen, verpotten. Niet zozeer een kwestie van groene vingers, eerder van een beetje aandacht.

Bloempotten van Terracotta

Gezondheid van de plant

terracotta_potWat dat laatste betreft, is het ook goed om eens te kijken naar de potten waarin de planten staan. Geverfde potten, potten van plastic en andere onnatuurlijke materialen ademen niet, wat niet bevorderlijk is voor de gezondheid van een plant, terwijl potten die ademen bijdragen aan hun levensduur. Bijvoorbeeld potten gemaakt van terracotta, klei.

Klei

Klei is een natuurlijk en ademend materiaal dat bovendien sfeervol oogt. Er zijn vele kwaliteitsvarianten terracotta verkrijgbaar. Op de juiste manier vervaardigd kan terracotta wel degelijk duurzaam en vorstbestendig zijn. Vorstbestendige terracottapotten breken of scheuren niet en brokkelen ook niet af.

Balkon en terras

Voordat je je balkon en terras omtovert tot een botanische tuin, is het essentieel om de juiste planten te kiezen. Niet alle planten zijn immers even geschikt voor het leven op een balkon. Laten we een paar eenvoudig te verzorgen voorbeelden belichten:

Geraniums

Deze planten zijn niet alleen mooi, maar ook verrassend sterk. Geraniums vereisen slechts basisverzorging en bloeien rijk in de zon.

Kruiden

Denk aan basilicum, munt, of rozemarijn. Ze hebben niet alleen een functionele waarde in je keuken, maar ze zijn ook betrekkelijk eenvoudig te onderhouden en doen het goed op balkons.

Vetplanten

Deze planten kunnen extreem goed tegen de zon en hebben zeer weinig water nodig, een ideale combinatie voor een zonnig balkon.

LEESTIPS
Meer over balkonplanten: Fleurige flora: optimale verzorging van balkonplanten

Meer over vaste planten: Vaste planten zijn vaste klanten in de tuin

intro-foto: eyeofthedaygdc
met dank aan: terrecotte-europe-kragt