APELDOORN – Paleis Het Loo geeft voor het eerst een boek uit over traditie en vakmanschap in de tuinen van het paleis. Het boek ‘Tuinen van Paleis Het Loo. Traditie en vakmanschap’ geeft een kleurrijk overzicht van de paleistuinen door de eeuwen heen en een indruk 
van het werk dat nodig is om de tuinen te onderhouden. In het boek komen de aanleg en veranderingen, de bijzondere bloemen, waterwerken en tuinbeelden aan de orde.

 

Tuinen van Paleis Het Loo

tuinen paleis het loo
Ook geven de auteurs een kijkje achter de schermen: het onderhoud gedurende de verschillende seizoenen en de mensen die in de tuin werken krijgen uitgebreid aandacht. Het kleurrijk geïllustreerde boek, met foto’s speciaal gemaakt voor deze uitgave, is een aanrader voor zowel tuinliefhebbers als geïnteresseerden in de geschiedenis van het paleis.

 

Jacht- en zomerpaleis

Paleis Het Loo, gelegen aan de rand van Apeldoorn, is aan het eind van de 17de eeuw gebouwd als jacht- en zomerpaleis voor de Oranjes. De barokke tuinen zijn het symbool voor vorstelijke pracht en praal; ze speelden daarom een belangrijke rol in het sociale en maatschappelijke leven van vroegere bewoners.

 

Praktisch

Boek: ‘Tuinen van Paleis Het Loo. Traditie en vakmanschap’
Auteurs: Karlien Dijkstra, Renske Ek en Willem Zieleman
Fotografie: Hans Clauzing
Pagina’s: 136, gebonden
Formaat: 24 x 28 cm
Illustraties: 228 illustraties in kleur en 10 in zwart-wit
Nederlands met een Engelse samenvatting en tweetalige fotobijschriften
ISBN: 9789462621732
Verkoopprijs € 22,50

Het boek is verkrijgbaar in de museumshop van Paleis Het Loo en in de boekhandel.