Bollen in de tuin – De tuin doet tegenwoordig dienst als heuse buitenkamer. Bij een goede temperatuur gooien we de tuindeuren open om letterlijk de muur tussen binnen en buiten te doorbreken. Bollen-op-pot maken de twee ruimtes heerlijk huiselijk en daarmee één. In deze grijs-getinte wintermaanden spettert de vrolijkheid van deze gezelligheidsbrengers er af.

Bollen in de tuin

Hoe meer hoe beter

Was voorheen ‘less is more’ de trend, nu is ‘more is better’ het nieuwe credo. Neem niet drie, vier of vijf bollen-op-pot in bonte en vrolijke kleuren maar ga eens voor ècht uitbundig. De massa aan kleur van vijftig bollen-op-pot zal een lach op je gezicht toveren. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een grote teil of een nonchalante plantenzak.

blauw_druifje  tulpen

Ga verticaal

Een keer iets anders dan bollen-op-pot degelijk op een tafeltje? Ga dan de lucht in! Zoek potten die je kunt ophangen, bevestig een touw, knoop deze vast aan een tak of haak en voilà, je verticale tuin is klaar om gevuld te worden. Alle bollen-op-pot zijn geschikt voor deze zwierige potten, maar de eigenwijze blauwe druifjes doen het bijzonder gezellig in de lucht. Ook op balkon en terras.

met dank aan bloembol.org

lente met bolletjes-op-pot

Lokaal geproduceerd

Wist je dat het in bloei trekken van bloembollen in een warme kas broeien wordt genoemd? Kwekers die zich daarin hebben gespecialiseerd noemen we ook wel broeiers. Net als etenswaren en bloemen kun je ook lokaal gekweekte bollen op pot kopen. Het kweken gebeurt bijna altijd bij familiebedrijven die zich al decennialang met bloembollen bezighouden. Elk najaar worden de bloembollen – met de hand – in potten geplant. Met aandacht en vakmanschap worden ze verzorgd en gekweekt. Zodra ze bijna bloeien, gaan ze snel naar de winkel, zodat ze bij jou thuis verder kunnen groeien en bloeien.