Bollen-op-pot -Nog even en het voorjaar komt eraan en is het tijd om je tuin en balkon te omarmen. Met bollen-op-pot kan je deze groene buitenruimte zo vrolijk en aangenaam mogelijk maken. Bollen-op-pot zijn bloembollen die al in potten opgekweekt zijn, zodat er al wortels en een steel aan zijn gegroeid.

bollen-op-pot
bollen-op-pot

Bollen-op-pot

Ze zijn vanaf januari te koop. Dat betekent dat wanneer je vergeten bent in het najaar bloembollen te planten, je met bollen-op-pot toch van de eerste kleur in de tuin kunt genieten. Na aankoop plant je ze gelijk in de tuin of in een mooi gekleurde pot of plantenbak.

Sfeerbrengers

Met bloeiende bloembollen heb je in een handomdraai een vrolijke sfeer in je tuin of op je balkon. Er zijn zo veel soorten om uit te kiezen: tulpen, narcissen, krokussen en blauwe druifjes zijn er in allerlei kleuren. Maar ook hyacinten, dwergirisjes en ranonkels maken je tuin gezellig. Kies de bollen-op-pot waar je het vrolijkst van wordt, dan kan er niets misgaan.

Tulpen, blauwe druifjes, hyacinten

Verschillende soorten of een groep van dezelfde bollen brengen je tuin of balkon tot leven. Meerdere weken zullen ze in de tuin stralen als je er goed voor zorgt. Gelukkig is het niet moeilijk om zo lang mogelijk van de gezellig gekleurde bloemen te genieten.

bollen-op-potDrie verzorgingstips voor bollen-op-pot in de tuin

1- Zet of plant of pot op een lichte plaats. Felle zon mag, want dat vinden ze heerlijk.
2- Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft.
3- Als de temperatuur boven de 2°C is kunnen bollen-op-pot de tuin in. Hoe warmer het wordt, des te sneller de groei en bloei.

Mocht het ‘s nachts toch gaan vriezen, geen nood, een beetje nachtvorst kan geen kwaad.

Bron: bloembol.org