IJSSELSTEIN – Buddleja Unique is tijdens de algemene ledenvergadering van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen door de leden gekozen tot “Beste Nieuwigheid 2017”. Na de gouden medaille op vakbeurs GrootGroenPlus in Zundert is dit een extra bevestiging dat het hier om een geweldige nieuwe introductie gaat.buddleja unique

Buddleja alternifolia Unique heeft een opvallend compacte habitus en wordt maximaal 120 cm hoog en 70 cm breed.

Buddleja Unique

Ideaal voor in een pot op het terras of balkon. Ook is Unique erg geschikt voor heesterborders, groenvoorziening en vlindertuinen. De plant is winterhard tot -25° Celsius en bloeit op één-jarig hout. Als Unique na de bloei wordt teruggesnoeid, blijft hij compact en geeft hij het volgende jaar weer volop nieuwe bloemen.

 

buddleja unique

Hendrik Out ontvangt Goud op vakbeurs GrootGroenPlus

Hendrik Out

Deze winnaar is gevonden door Peter Moore uit Groot-Brittannië en in 2017 door Boomkwekerij Out uit Hazerswoude geïntroduceerd.

 

 

 

De Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen bestaat al meer dan 150 jaar. Leden brengen hun groene kennis in om te delen en over te brengen.

 

Verzorging Buddleja

Met een paar eenvoudige tips blijft de vlinderstruik gezond en mooi:

  • Belangrijk is een standplaats in de halfschaduw tot volle zon, de vlinderstruik houdt van warmte.
  • Zet de plant op een goed doorlatende, vochtige grond en geef de planten regelmatig water.
  • Geef de planten in het voorjaar extra voeding, zodat ze lang en rijk blijven bloeien en gezond blijven.
  • Wanneer uitgebloeide bloemen weggenomen worden kunnen er na 3-4 weken weer nieuwe bloemen gevormd zijn waardoor de plant extra lang sierlijk blijft.
  • In principe is de vlinderstruik goed winterhard, wanneer wel op het juiste moment gesnoeid worden. Bij te vroeg in de winter snoeien kunnen de takken invriezen.Zie ook deze voormalige KVBC-prijswinnaars