HONSELERSDIJK – Telersvereniging Addenda heeft met haar Campanula Ambella Intense Purple de Royal FloraHolland ‘Dutch Tulip Award 2017’ gewonnen!.

Campanula

“De Intense Purple is met haar 1.500 bloemen en knoppen een fantastische campanula, met de juiste eigenschappen betreffende uitbloei en houdbaarheid”, aldus de internationale vakjury.

Campanula Ambella® Intense Purple

 

Glazen tulp

De Ambella Intense Purple streed samen met 5 andere producten om de award in de categorie ‘Tuinplanten’. De Dutch Tulip Award, eerder bekend als de Glazen Tulp, is een internationale onderscheiding voor de beste marktintroductie. Het is in eerste instantie aan de klanten van Royal FloraHolland om hun favoriete product te kiezen.
Na de nominatierondes bepaalt een internationale vakjury de uiteindelijke finalisten en winnaars, welke worden beoordeeld op de volgende aspecten: commerciële aantrekkelijkheid, goede kwaliteit, logistiek, belading & houdbaarheid.

 Campanula Ambella® Intense Purple

 

Donkerpaars
Ambella Intense Purple
De Campanula Ambella ‘Intense Purple’ is een nieuwe hybride, eveneens behorende tot de portenschlagiana groep. De afgelopen 4 jaar is er veel getest met het product, door zowel de veredelaar, als de Addenda-telers zelf. Dit jaar voldeed de plant aan alle gestelde kwaliteitsnormen, waardoor een introductie niet uitbleef. Kenmerkend voor de Ambella Intense Purple is haar intens donkerpaarse kleur, die onmiddellijk de aandacht trekt. Daarnaast heeft zij eveneens een mooi, klein en fijner, donkergroen blad. Resultaat is een mooie, bolronde bloeiontwikkeling, bedekt met donkerpaars kleurige bloemetjes.

Vanaf februari 2018 is de Ambella Intense Purple weer in breed assortiment verkrijgbaar.Meer over Campanula

Lees deze artikelen op GroenVandaag:
4 redenen om voor Campanula te kiezen
Binnenstebuiten-planten: woonplanten meimaand