ALMERE – Onder de naam Addenda promoot een selectieve club van kwekers Campanula, een decoratieve tuinplant die in de Nederlandse tuinen erg geliefd is. Addenda wordt vooral verkocht via tuincentra en bloemist; groen-specialisten die selecteren op soorten en kwaliteit.

Campanula

Kweker in hart en nieren
Piet Kuivenhoven uit Poeldijk is Campanula kweker. Kuivenhoven is de vierde generatie van het 100-jarige familiebedrijf dat nog steeds op hetzelfde stuk land actief is.
De eerste generatie teelde op volle grond, later tegen muren en onder platglas en nu in moderne kassen. De familie heeft van alles geteeld: groenten, druiven, bloemen, perkplanten. Eind jaren ‘70 volgden violen en geraniums in de zomer en tomaten en sla in de winter. Momenteel worden er jaarrond potplanten gekweekt, exclusieve en bloeiende seizoensproducten. Alleen maar seizoensproducten, zoals Kuiven zegt: ”Eerlijk en dichtbij de natuur”.

addenda_jurk    addenda-stand

Campanula
Campanula is zo’n seizoensproduct. Samen met zijn collega’s steekt Kuivenhoven veel energie in de verbetering van bestaande soorten en de ontwikkeling van nieuwe. Met sterkere ranken, takken en bladeren, nieuwe kleuren, langere bloei en hogere resistentie tegen ziekten en koude. Als kweker in hart en nieren is hij op zoek naar nieuwe soorten om klanten te verrassen en op nieuwe ideeën brengen.

Libelle-zomerweek
Omdat kwekers weinig met klanten in aanraking komen, zoeken de Addenda-kwekers geregeld de klant op. Dit jaar staat Addenda voor de derde keer op de Libelle-zomerweek. Voor Addenda een uitgelezen kans om om het oordeel te horen van klanten over hun producten. Maar ook om te inspireren, te informeren, toepassingen en combinaties te laten zien en vooral om bezoekers te laten genieten.

Actie
Nieuwsgierig naar Campanula en de Libelle Zomerweek? GroenVandaag geeft 4 tickets weg voor Libelle Zomerweek 2016. Bezoek onze Facebook-pagina en maak kans op het winnen van twee vrijkaarten voor dit evenement. 

Praktisch
Libelle Zomerweek
-maandag 23 t/m zondag 29 mei
-Almeerderzand
-IJmeerdijk 1
-1309 BA Almere