Celosia Caracas – Celosia Caracas is terug van weggeweest en dit jaar voor het eerst leverbaar bij Kwekerij Bos Bloemen. Naast de kleurrijke Celosia’s uit het huidige assortiment, kan de consument deze zomer nu ook genieten van de bloempracht van de pluimvormige Celosia Caracas. De seizoensbloeier komt deze week beschikbaar.

Celosia Caracas

Kwekerij Bos Bloemen, specialist in het kweken van Celocia’s en Chrysanten, voegt dit seizoen een nieuw product toe aan haar Celosia-assortiment, namelijk Celosia Caracas. De pluimvormige bloem met intens paarse kleur zal het komende halfjaar beschikbaar zijn in een steellengte van 60 cm. Het Celosia-assortiment bestaat momenteel uit verschillende rassen in vele kleuren, waaronder roze, oranje, rood, groen en geel. Bos Bloemen kweekt deze seizoensbloeier van eind maart tot het einde van het jaar.

celosia Caracas

Opvallende pluim

Celosia Caracas is een opvallende, tropische bloem met een intens dieppaarse kleur. Wegens haar piramidevormige plumeaus, is zij uniek binnen het Celosia-assortiment en wordt zij ook wel pluimhanekam genoemd. De snijbloem bevat slechts enkele gepigmenteerde bladeren aan de steel en variëren van lijnvormig tot eirond-lancetvormig. Celosia Caracas wordt aangevoerd door Bos Bloemen met een natuurlijke, springerige bloem, waardoor zij een perfecte kandidaat is om te schikken in een stijlvol (pluk)boeket.

hanekam seizoensbloeier

Kenmerken Celosia

  • De bloemen hebben oogverblindende kleuren: wit, rood, geel, roze, paars, oranje, groen of meerkleurig, waarbij bijvoorbeeld oranje en rood samenkomen.
  • Soms hebben ook de bladeren kleur, wat de plant extra sierwaarde geeft.
  • Celosia wordt zo’n 35-40 cm hoog en heeft een licht kruidige geur.
  • Afgezien van voldoende water heeft deze blikvanger niets nodig om maandenlang mooi te bloeien.

Zet de snijbloem Celosia niet in de buurt van de fruitschaal. Fruit geeft ethyleengas af dat ervoor zorgt dat bloemen sneller verouderen.

Plukboeket

Celosia is ook zeer geschikt als plukboeket. En de bloem inspireert kunstenaar en liefhebbers tot bijzondere creaties.

Kwekerij Bos Bloemen in het familiebedrijf van Koos, Marieke en Philip Bos en is gevestigd in het Westland (’s-Gravenzande). Bos Bloemen kweekt prachtige Celosia’s in verschillende kleuren en vormen.