Spectaculaire Amaryllis – De wind waait en de regen tikt tegen de ramen; tijd om het gezellig te maken in huis. Amaryllissen zijn een kei in het brengen van warmte in je interieur.

Spectaculaire Amaryllis

Cocoonen

In het najaar is de drang groot om de geborgenheid van je huis op te zoeken. Dit lukt het beste als er een gezellige, warme sfeer is, waarmee je je echt even kunt terugtrekken uit de buitenwereld. Amaryllissen zijn natuurlijke en fascinerende sfeerbrengers, die met hun magische groei en grandioze bloemen letterlijk je huis betoveren.

Amaryllisbol

Een amaryllisbol is in eerste instantie al spectaculair om te zien, door de grootse uitstraling die veel doet verwachten. Want wanneer de glorieuze bol begint te groeien, zal je onder de indruk zijn van de steeds langer wordende steel. Deze ontpopt zich als climax tot schitterende bloemen.

De naam Amaryllis komt van het oud-Griekse ‘amarusso’, wat ‘ik sprankel’ betekent. Hoe toepasselijk? Er bestaan meer dan zeventig verschillende soorten. De bekendste kleur is rood, maar er zijn ook witte, oranje, roze en crèmekleurige. De ene bloem is megagroot, de andere fijn en elegant. Maar de gedaantewisseling van bol naar bloem is bij elk even boeiend.

Verzorging

Wil je zo lang mogelijk van jouw Amaryllis genieten? Lees dan deze tips:

  • Voordat een amaryllisbol gaat groeien, moet deze even wakker gemaakt worden. Leg de bol daarom een uur in een bak met lauw water; dit zorgt ervoor dat de wortels gaan groeien.
  • Je kunt amaryllisbollen in een pot met grond planten, los in een schaal leggen of op water zetten.
  • Amaryllissen houden van warmte; een kamertemperatuur van tussen de 20 en 24 graden is perfect.
  • Zorg voor voldoende licht. Wanneer het wat donkerder is, groeien de stelen te lang en hebben ze ondersteuning nodig.

Goed om te weten

– Amaryllissen zijn het beste verkrijgbaar tussen november en april.

– Er groeien wel vier tot zes megabloemen op een steel. Hoe groter de bloembol hoe meer bloemen.

– De officiële naam van Amaryllis is Hippeastrum.

Kijk voor meer informatie over bloembollen op www.bloembol.org.

Fotocredits bij dit artikel: iBulb.