Biologische bloembollen kopen – GroenVandaag begroet een nieuw columniste, Anne Marie van Dam. Haar eerste bijdrage gaat over biologische bloembollen. Anne Marie heeft bodemkunde gestudeerd aan Wageningen Universiteit. Vanaf 2009 werkt zij vanuit haar eigen bedrijf aan haar missie: zorgen dat onze leefomgeving groener en duurzamer wordt.

Biologische bloembollen kopen

biologische bollen

Biobollen

“Vorig jaar december, een Studiedag Biologische Bloembollenteelt. De belangstelling van bollenkwekers is groot. Alleen, het aantal kwekers dat daadwerkelijk biologisch werkt is nog héél klein. Velen spannen zich wel in om minder bestrijdingsmiddelen te gebruiken, steeds milieuvriendelijker te werken. Maar helemaal bio? Dat is een grote stap, met aanzienlijk financieel risico. Terwijl biologisch kweken goed is voor de omgeving: het leven in de sloot, honingbijen, wilde bijen, vlinders. Hoe minder bestrijdingsmiddelen, hoe beter.
Voor meer biologische teelt is een belangrijk voorwaarde: vraag naar biobollen, in plaats van ‘gewone’ bloembollen. Met biobollen doe je ook de bijen in je eigen tuin een plezier. Bolbloemen die vroeg in het voorjaar bloeien leveren nectar voor bijensoorten die dan actief worden. Je plant ze in oktober of november. Biologische bloembollen zijn te koop in verschillende webwinkels.”

Groeten van Anne Marie

Meer over Anne Marie is te vinden op haar blog.

Biologische bloembollen van JUB Holland.

SKAL gecertificeerd

Biologische bloembollen komen van SKAL gecertificeerde kwekers. Deze betrouwbare biologische kwekers doen alles wat mogelijk is om hun bollen biologisch en zo duurzaam mogelijk te telen. Door te kiezen voor biologische bloembollen dragen consumenten bij aan een meer duurzame en ecologisch verantwoorde bloementeelt, wat gunstig is voor zowel de natuur als de gezondheid. Het assortiment biologische bollen en knollen is gegarandeerd vrij van gewasbeschermingsmiddelen. Een 100% natuurlijke teelt: in een gezonde bodem, met respect voor mens, dier en milieu.

LEESTIP: Lees ook dit artikel over bloembollen op GroenVandaag: Tulpenbollen planten in het Vondelpark