Cymbidium Inspiratie Weken – Deze maand worden de Cymbidium Inspiratie Weken gehouden. Speciaal voor bloemisten en handel presenteert bloemenarrangeur Lucinda Maria van der Ploeg een serie inspiratievideo’s. Vol vernieuwend bloemwerk met de Snijcymbidium. De campagne ‘Snijorchideee, Cymbidium in het bijzonder’ heeft als doel bloemisten, handel en consumenten te inspireren met het veelzijdige aanbod Snijcymbidium. Lucinda Maria van de Ploeg toont in een serie van 4 video’s bijzonder bloemwerk met de Cymbidium.

Cymbidium Inspiratie Weken

cymbidium

Vrouwelijk schoon

Lucinda: “Ik zie de Cymbidium als vrouwelijk schoon. Ondanks de bloemgrootte zet ik haar juist graag rank en slank neer, zodat ik haar help te spreken in het geheel van een arrangement. De combinatie van Cymbidium met droogbloemen en geprepareerd blad is magisch goed, ideaal voor in herfstarrangementen. Daarom ook perfect om je te onderscheiden als bloemist!”
De opnamen zijn mede tot stand gebracht door de Hortus Botanicus in Leiden. De 18e eeuwse Oranjerie is het decor voor de video- en fotoproductie.

De eerste video is te zien op het Youtube-kanaal orchids-info, via de website orchids-info.com en de social media kanalen van de campagne. Meer video’s met inspiratie volgen in de komende periode.

cymbidium

Promotiecampagne Snijcymbidium

De campagne ‘Snijorchidee, Cymbidium in het bijzonder’ is een initiatief van de Nederlandse Snijcymbidiumkwekers, verenigd in de FloraHolland Product Commissie Snijorchidee. Marketingbureau Fresh Retail is verantwoordelijk voor de uitvoering van de promotieactiviteiten in zowel Nederland als Duitsland.

Zie ook het artikel op GroenVandaag over de bloemenarrangeur Paul Deckers en cymbidium.

Houdbaar

Cymbidiums zijn sterke bloemen die lang houdbaar zijn in huis. Belangrijk is een schone vaas met helder water. Snij de steel schuin af en… genieten maar! Als je elke vijf dagen het water ververst en de steel opnieuw een klein stukje afsnijdt dan duurt de bloei tot wel drie weken.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Cymbidium op naar een nieuw seizoen