OEGSTGEEST – Dag van de Verpleging. Twee maanden lang kan elke Nederlander die de zorg een warm hart toedraagt, meedoen van een unieke samenwerking tussen bloemengroothandelaar Fleurametz en Topbloemen.nl.

Dag van de Verpleging

Suspended Bouquets

Via Suspended Bouquets hebben Topbloemen.nl, FleuraMetz en de Beroepsvereniging Verzorgenden Verpleegkundigen (V&VN) de handen ineen kunnen slaan. In een periode waarin veel anders is geworden, is deze actie bedoeld om verpleegkundigen en verzorgenden te prijzen voor hun goede werk en kwekers en bloemisten hun producten weer te laten verkopen in plaats van weg te geven of weg te gooien.

12 mei: Florence Nightingale

Vanaf de Dag van de Verpleging, dinsdag 12 mei, tot aan 30 juni 2020 kan iedereen via Suspended Bouquets een voucher doneren. De beroepsvereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) zorgt dat donatie in de vorm van een boeket terecht komt bij haar leden.

Deze actie is extra bijzonder omdat 12 mei 2020 tevens de 200e verjaardag is van Florence Nightingale, het symbool voor de verpleging.

Suspended Bouquets wil geluk, troost, vreugde en schoonheid delen. Dat kan een boeket je allemaal laten voelen. Een klein gebaar met een grootse impact.

Deze actie is geïnspireerd op de Suspended Coffee-beweging.

Dag van de Verpleging

De eerste boeketten

Op de dag van de verpleging deelde de beroepsvereniging Verzorgenden & Verpleegkundigen Nederland symbolisch de eerste boeketten uit aan enkele van haar leden. Alle donaties die worden gedaan, worden omgezet bij Topbloemen in bloemenbonnen welke ter beschikking worden gesteld aan de vereniging. Zodra een verpleegkundige of verzorgende de bloemenbon heeft ontvangen kan hij dit verzilveren in de webshop van Topbloemen. De lokale bloemisten die bij Topbloemen.nl is aangesloten maakt het gekozen boeket en levert dat uit.

Topbloemen

Donaties tot 30-06-2020 worden door Topbloemen.nl met € 5 verhoogd, ook ontvangt de donateur € 5 korting. De ontvanger heeft een jaar lang de tijd om de voucher in te wisselen. Daarmee is de voucher ook een geschenk voor diegenen die zichzelf nu, door de hoge werkdruk, geen tijd willen of kunnen gunnen om te genieten van een welverdiend boeket.

Goede doelen

De bloemen- en plantensector steunt veel goede doelen. Lees deze artikelen op GroenVandaag.