NAALDWIJK – Anthurium-kwekers en veredelaars hebben donderdag 25 januari € 14.520 gedoneerd aan de Duitse Hartstichting. Dit gebeurde tijdens de handelsbeurs IPM in Essen. Deze opbrengst is het resultaat van de jaarlijkse Hartstichtingcampagne georganiseerd door de kwekers. Het bedrag komt ten goede aan het project Skipping Hearts; een sportprogramma voor kinderen in van groep 3 en 4.Anthurium steunt hartstichting

 

anthurium

“Skipping Hearts is gestart in 2006 en werd uitgevoerd door meer dan 500.000 schoolkinderen in Duitsland”, spreekt Martin Vestweber, directeur Duitse Hartstichting, die de cheque donderdag in ontvangst nam. “Door middel van touwtjespringen willen we kinderen meer in beweging laten komen. Het belangrijkste doel van dit project is niet alleen om de motivatie van kinderen om te sporten te verbeteren, maar ook om hun bewegingsvaardigheden, coördinatie en sociale vaardigheden zoals teamgeest te verbeteren”, aldus Vestweber.

Anthurium-harten in actie

Het bedrag is tot stand gekomen door diverse collecte-acties in ziekenhuizen, speciale anthurium Hartstichtingveilingen en de verkoop van actie-anthuriums in de maand september. Van elke verkochte anthurium potplant en snijbloem – herkenbaar aan de Hartstichting-verpakking – ging een gedeelte van het aankoopbedrag naar dit goede doel.

Tijdens de Trade Fair Aalsmeer in november 2017 is de donatie van 15.605 euro aan de Nederlandse Hartstichting overhandigd. In de afgelopen jaren is er een opbrengst gerealiseerd van bijna 100.000 euro door de Nederlandse anthuriumkwekers en -veredelaars. Dit geld is ten goede gekomen aan onderzoek naar hart- en vaatziekten.

Foto v.l.n.r.: Stefan de Hoog (Anthura), Maurice van Leeuwen (Dümmen Orange), Marco van der Goes (Houwenplant), Claudia Broch (Stichting Promotie Anthurium), Martin Vestweber (Duitse Hartstichting).Goede doelen

De bloemen- en plantensector steunt veel goede doelen. Lees deze artikelen op GroenVandaag.