Dakgoot reinigen – Vraag de gemiddelde woningbezitter aan welk onderhoud deze een grote hekel heeft en je kunt er zeker van zijn dat het dakgoot reinigen hoog in je lijstje zal eindigen. Dit werk is namelijk vaak lastig uit te voeren omdat je op een ladder moet werken en bovendien is het een vies klusje. Gelukkig zijn er mogelijkheden om dit werk niet te hoeven doen. Je kunt namelijk ook een verzekering afsluiten zodat er ieder jaar een specialist langskomt om je dakgoot te reinigen. Zo weet je zeker dat je dakgoot niet verstopt raakt. Wij zetten de voordelen van deze verzekering graag voor je op een rijtje.

Dakgoot reinigen

dakgoot reinigen

Waarom moet je een verstopte dakgoot voorkomen?

Een dakgoot is bedoeld om het hemelwater op de juiste manier af te voeren. Tijdens een regenbui valt er een gigantische hoeveelheid water op je dak en als je dat niet goed afvoert, kan dat voor problemen zorgen. Een dakgoot kan verstopt raken door bijvoorbeeld bladeren en andere rommel. Hierdoor kan het gebeuren dat het water in de dakgoot blijft staan en zelfs over de rand stroomt. Gebeurt dit aan de kant van je woning, dan loopt het water je huis binnen en dat leidt onherroepelijk tot schade. Het hout in je woning wordt nat, het gaat vervolgens rotten en om dat te herstellen gaat je veel geld kosten. Het schoonmaken van de dakgoot is daarom essentieel.

Een verzekering voor een schoonmaakbeurt

Als je aan het eind van de zomer even goed naar je dakgoot laat kijken, kun je heel veel problemen voorkomen. Met een speciale verzekering kun je het schoonmaken van je dakgoot laten uitvoeren door een specialist. Deze neemt zelf diens materialen mee om het werk perfect te kunnen uitvoeren. Je verzekert jezelf op basis van het aantal meters dakgoot dat je hebt. Lees de voorwaarden even goed door want het werk moet veilig uitgevoerd kunnen worden dus op zeer grote hoogtes kan niet gewerkt worden. Mocht je twijfelen, dan kun je altijd even contact opnemen met je verzekeraar om te informeren naar de specifieke voorwaarden. Zo heb je gelijk duidelijkheid.

Bekijk de overige Veilig Wonen verzekeringen

Een verstopte dakgoot is niet het enige risico dat je kunt lopen als woningbezitter. Er kunnen altijd grote problemen ontstaan. Gelukkig kun je je hiertegen verzekeren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een verzekering voor je cv-onderhoud? Ook kun je ieder jaar iemand laten komen die je schoorsteen komt vegen. Wil je ook een alarm in je woning? Geen probleem want voor al deze wensen is er een speciale verzekering af te sluiten bij Univé. Bekijk daarom de opties eens en stel een mooi pakket samen. Zo woon je prettig zonder dat je bang hoeft te zijn dat er iets kan gebeuren waardoor je in de financiële problemen raakt.

Fotocredits:
-introfoto, John Sailer, op Unsplash.
-foto kat in dakgoot, Rūta Celma, op Unsplash.

Nog meer onderhoudsklussen in en rondom het huis

Lees ook deze artikelen op GroenVandaag: