Ronde buitenkleden – Ronde kleden zie je eigenlijk niet zoveel, ronde buitenkleden nog veel minder. Maar had je weleens gedacht aan de mogelijkheden die zo’n kleed te bieden heeft? Hiermee geef je echt een extraatje eigenheid aan je buitenruimte, of dat nu een tuin of balkon is.

Ronde buitenkleden

Ronde buitenkleden en hun natuurlijke vormen en lijnen

Het mooie van een rond buitenkleed is dat het een natuurlijke vorm is, in ieder geval natuurlijker dan de standaard rechthoek. Hierdoor is het ook een geschikte vorm om wat natuurlijkheid en speelsheid in je buitenruimte te injecteren. Zo’n tuinaccessoire is gezellig en uniek, en iets wat je niet elke dag tegenkomt.
Bovendien kun je met de ronde lijnen een geweldig contrast creëren, zeker als je bijvoorbeeld een veranda hebt met rechte planken. Dan worden die rechte lijnen onderbroken door het ronde kleed, waardoor het oog echt iets te beleven heeft.

Ronde buitenkleden met gezellige patronen

Een rond buitenkleed wordt nóg gezelliger en natuurlijker met patronen die binnen dat plaatje passen. Daarom zul je ook veel bloem- en bladmotieven tegenkomen als je tussen deze woonartikelen kijkt. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Palmbomen
  • Lelies
  • Varens
  • Chrysanten

Met deze motieven krijgt je buitenkleed nog meer speelse lijnen en vormen, en ze schreeuwen gewoon ‘buiten’. Hierop hebben de kleuren vervolgens nog meer invloed, zoals we hieronder verder uitleggen.

TIP: heb je veel waardevolle spullen op je balkon en terras staan, dan is het misschien verstandig om die te verzekeren. Een ongelukje zit…

Vrolijke kleurtjes

Ronde buitenkleden kunnen heel kleurrijk zijn. Dan doen ze denken aan een vrolijk veld vol bloemen. Aan de andere kant kunnen ze ook wat soberder zijn. In dat geval zijn het vooral de patronen zelf die het buitengevoel opwekken, zolang ze maar enigszins grillig zijn.
Met een rond kleed kun je fantastisch de zomer naar buiten brengen, ook als de zon nog verscholen staat achter de wolken. Geel straalt bijvoorbeeld echt positiviteit en zonneschijn uit, ook op de somberste en donkerste dagen. Met groen creëer je een grasveld in de meest betegelde omgevingen, en met bijvoorbeeld rood of paars zet je echt de bloemetjes buiten. Het leven mag altijd wel een tikkeltje gezelliger!

Het creëren van contrast

Welke kleuren en patronen jij kiest, bepaalt uiteindelijk hoeveel eenheid of contrast je met je kleed creëert. Welke van de twee de voorkeur heeft, is natuurlijk aan jou. Kies je voor contrast? Laat dan je fantasie gerust de vrije loop gaan met de felste kleurtjes en motieven. Liever meer eenheid? Kies dan een kleed met één kleur of één kleurenfamilie. Ga voor groentinten in een groene tuin, blauwtinten op een blauwe veranda, enzovoort. Dan heb je je patronen, maar blijft het één geheel.

Voor in de tuin of op het balkon

Of je je ronde vloerkleed in de tuin of op je balkon of veranda wilt leggen, maakt eigenlijk niet uit. Het belangrijkste is dat je er ruimte voor moet hebben. Een kleed voor op een balkon zal al snel wat kleiner zijn, waardoor je goed moet checken wat de afmetingen nu eigenlijk zijn. Als je wel graag een groter exemplaar wilt, kun je beter voor een andere vorm dan rond kiezen. Een smal kleed zal namelijk beter aansluiten bij de meestal rechthoekige vorm van een balkon.
In een grote tuin of op een terras heb je vaak wat meer ruimte. Daar kun je dan ook kiezen voor een relatief groot kleed, dat best wat van die ruimte mag innemen. Rond is hier dan ook een prima optie!

een mooi aangekleed terras

Binnen- of buitenkleed?

Misschien heb je nu een fantastisch rond binnenkleed gezien en vraag je je af of je dat ook buiten in de tuin kunt leggen. Het antwoord is helaas nee. Ronde buitenkleden worden op een speciale manier vervaardigd zodat ze goed bestand zijn tegen regen en andere weersomstandigheden.
Bij normale vloerkleden wordt hier geen rekening mee gehouden, waardoor die het buiten niet lang vol zullen houden. Daarom doe je er verstandig aan om wel specifiek op zoek te gaan naar ronde buitenkleden die ook als zodanig worden aangeduid. Dan weet je zeker dat je goed zit.

Shop de mooiste ronde buitenkleden

Voor een ruim assortiment aan ronde buitenkleden moet je bij Tapijtenloods zijn. Deze kleden zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en met verschillende patronen, zodat je ze prachtig kunt matchen met je eigen buitenruimte. Bovendien zul je van deze producten nog jarenlang plezier beleven, omdat ze bewerkt zijn om goed tegen wind en weer te kunnen. Zo krijg je écht waar voor je geld.