Stalen borderranden – Een kantopsluiting van cortenstaal geldt als stijlvol en duurzaam. Toepassingen zie je in openbare tuinen en inspiratieparken. De tuin opknappen met stalen borderranden gebeurt nu ook bij  particulieren.

Stalen borderranden

Borderranden zijn in de loop van de tijd flink afgeslankt. In de jaren 70 werd vaak gebruik gemaakt van grove spoorbielzen als grens tussen gazon en bloembed. Daarna was het de beurt aan de houten palissade border, een rij van aaneengesloten ronde plaatjes. Nog recenter is het gebruik van sierbestrating en kunststof kantopsluitingen en keerwanden. Het summum is nu de stalen borderranden. Modern, esthetisch, rustiek en stoer past de stalen borderrand in elke tuin.

Onverwoestbaar

Cortenstaal borderrand is weersbestendig en vrijwel onverwoestbaar. De roestbruine kleur ontstaat door een natuurlijk roestproces zonder negatieve invloed op het kwalitatief hoogwaardig staal wat een leven lang mee gaat. Hou je niet van het roestbruin, dan zijn er ook borderranden van verzinkt staal.

cortenstaal

Floriade

Wie dit jaar op de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade is geweest, heeft ongetwijfeld op het centrale plein van het park het enorme kunstwerk gezien van Florentijns Hofman. Twee mensfiguren, ouder en kind, om duidelijk te maken dat hier het verhaal van de generaties wordt verteld. Hofman wilde met zijn kunstwerk de relatie uitbeelden tussen mens en bij en hun verbond blootleggen: evenwicht en een respectvolle omgang met de natuur. Als je het beeld van een afstand bekijkt zie je de mens, kom je dichtbij dan blijkt het een compositie van tienduizend bijen en één koningin. Zonder de natuur zijn wij niks, is de boodschap, die geheel uit cortenstaal is vervaardigd.

Buigbaar staal

Cortenstaal borderrand is in vele vormen, afmetingen en hoogten verkrijgbaar en stelt je in staat om op eenvoudige wijze iedere gewenste vorm in de tuin te creëren. De stalen platen worden door middel van een uniek bevestigingssysteem eenvoudig en recht aan elkaar gemonteerd, zonder dat er overlap ontstaat. De pinnen van 8 centimeter garanderen een stevige plaatsing en maken het gebruik losse paaltjes overbodig. De kantopsluiting is buigbaar en te gebruiken voor zowel rechte afwerkingen als voor het creëren van glooiende en ronde vormen of scherpe hoeken. Waar je je druk om moet maken is het kiezen van de planten in je border.