Decemberdecoraties – Met de feestelijke december maand in aantocht hebben kwekers van anthurium en cymbidium snijbloemen de handen ineengeslagen om inspirerende arrangementen en boeketten te presenteren: decemberdecoraties. Samen met arrangeur Jeanette Philippo zijn voorbeelden gecreëerd die variëren van een eenvoudige muurdecoratie tot een uitbundige bloemenwolk.

Decemberdecoraties

Feestelijk

Philippo: “Met hun exotische uitstraling zijn zowel Anthurium als Cymbidium echte blikvangers. Snijbloemen die staan voor elegantie, schoonheid en feestelijkheid en daarom goed te combineren zijn. Door de verscheidenheid aan kleuren, kun je mooie combinaties maken van bijvoorbeeld bruin, rood en goud maar ook van groen, paars en roze.”

Chique uitstraling

Beide snijbloemen zijn bijzonder lang houdbaar en dus extra aantrekkelijk. Met weinig verzorging staan ze probleemloos 3 weken op de vaas. Daarnaast zijn de bloemen zeer geschikt in allerlei toepassingen vanwege de sterkte steel. “Anthurium en Cymbidium zijn goed te combineren met bijvoorbeeld siergrassen, eucalyptus en olijftakken. Maar de bloemen dienen ook als kunstobjecten. Door hun chique uitstraling zijn het populaire bloemen voor modeshows en fotoshoots.” aldus Jeannette Philippo.

Kwekers

Middels een pr-campagne wordt de consument komende periode geïnspireerd om de bloemist te bezoeken en snij anthurium en snijcymbidium in huis te halen. De decemberdecoraties zijn te bewonderen in verschillende lifestyle magazines, zowel online als print.

Voor meer info zie website www.anthuriuminfo.com en www.cymbidium.info.

decemberdecoraties

Cymbidium, orchidee

5 goede redenen om voor Cymbidium te gaan

1- Je hebt door het blad héél veel plant aan een Cymbidium.
2- De orchidee bloeit lang en rijk en blijft er mooi uitzien.
3- Het is een woonplant met een absolute wauwfactor.
4- Makkelijk in de omgang, kan op een lastig plekje staan.
5- Cymbidium helpt de lucht in huis schoon te houden.

Anthurium, flaminobloem

De anthurium heeft een opvallend en hartvormig schutblad waaruit een kolf met piepkleine bloemetjes groeit. De naam is afgeleid van de Griekse woorden ‘anthos’ en ‘oura’ wat ‘bloei’ en ‘staart’ betekent. De volksnaam flamingobloem is vermoedelijk een verwijzing naar het exotische uiterlijk en de steel, die aan de lange nek van een flamingo doet denken. Dat zie je met name goed bij de bladloze snijanthurium.
De kamerplant heeft juist wel veel bladeren die, net als het gekleurde schutblad, de vorm van een hart hebben. En hoewel anthurium ook verkrijgbaar is in vrolijke en zomerse kleuren, verrast de flamingobloem in de wintermaanden door de warme en donkere tinten.