Keukenhof Magazine – Keukenhof Magazine is uit! Keukenhof heeft een eigen digitaal magazine. Het blad geeft een kleurrijke inkijk in Keukenhof, het bruisende landgoed in de Bollenstreek. Het magazine bevat talloze verhalen over het landgoed dat zo bekend en geliefd is om het kasteel en de bloemententoonstelling. Een landgoed dat haar bestaan mede te danken heeft aan partners, vrijwilligers, medewerkers en vrienden met wie vaak al jarenlang nauw wordt samengewerkt.

Keukenhof Magazine

keukenhof magazine

Landgoed en Lentepark

Keukenhof Magazine 2017-2018 informeert over de vele activiteiten van Landgoed Keukenhof en de bloemententoonstelling, zoals de nieuwe voorzieningen, de restauraties en de verbouwingen; over de activiteiten op het gebied van kunst en cultuur en over jeugd, vrijwilligers en actuele thema’s zoals bereikbaarheid en duurzaamheid. Het online magazine biedt een kleurrijk en informatief inkijkje in Keukenhof.

Keukenhof is een prachtig landgoed in de Bollenstreek, een compleet historisch ensemble ontstaan in de gouden eeuw. De combinatie met de wereldberoemde bloemententoonstelling maakt Keukenhof uniek. Voldoende aanleiding voor het lanceren van deze tweede editie van een eigen magazine.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Historie

Landschapsarchitecten Jan David Zocher en zijn zoon Louis Paul Zocher, later ook de ontwerpers van het Vondelpark, richtten in 1857 de tuin rondom het kasteel opnieuw in. Dat park, in Engelse landschapsstijl, vormt nog altijd de basis van Keukenhof.
In 1949 bedacht een groep toonaangevende bloembollenkwekers en -exporteurs het plan om op het landgoed een tentoonstelling van voorjaarsbloeiende bloembollen te maken. Het lentepark Keukenhof was een feit. In 1950 ging het park voor het eerst open. Het was direct een succes: 236.000 bezoekers. In 2024 vindt de 75e editie plaats. In de afgelopen 74 jaar is Keukenhof uitgegroeid tot een wereldwijd begrip.
Bron: Keukenhof

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Keukenhof sluit 2023 na succesvol seizoen