Digitalis Panther Spotted Sensation. Dit voorjaar kunnen we opnieuw genieten van de bloemenpracht van Digitalis Panther. Na de succesvolle introductie twee seizoenen terug is de ‘Spotted Sensation’ dit voorjaar wederom verkrijgbaar.

Digitalis Panther Spotted Sensation

Zomerbloeiers

De verscheidenheid aan potmaten zorgt voor een aantrekkelijk assortiment van Digitalis Panther. Met potmaten variërend van 14 tot en met 27 centimeter, biedt deze opvallende bloeier een zee aan mogelijkheden. Ze is zelfs verkrijgbaar in zomerse arrangementen, waarbij Panther gecombineerd wordt met andere zomerse tuinplanten.

vingerhoedskruid

Vingerhoedskruid

Naast de bossige plantopbouw van Digitalis Panther Spotted Sensation, valt de kleurrijke tuinplant vooral op door haar weelde aan bloemen. De vele scheuten en de hoeveelheid roze bloemen per steel, maken haar een echte eyecatcher voor in de tuin, op het balkon of patio.
De bloemen vallen niet alleen op door haar kleur, maar ook door het patroon. De binnenzijde van de bloem doet haar naam eer aan: een stoer, dierlijk patroon, ofwel: Spotted Sensation.
Niet alleen wij voelen ons aangetrokken door deze bloemenzee, ook hommels en bijen zijn er ook dol op. De nectar van de bloemen zal hen tot ver in het najaar van heerlijke nectar voorzien.

De bloeiperiode is juni – september. Plant is zeer winterhard. Zonnige standplaats, humusrijke grond. Krachtige meerjarige plant die goed is voor de biodiversiteit.

vingerhoedskruid

vingerhoedskruid

Award

Digitalis Panther is een product van Takii en wordt met vier geselecteerde distributeurs op de markt gebracht. De tuinplant werd in 2020 geïntroduceerd en behoorde zelfs tot de laatste vijf kandidaten voor de prestigieuze FleuroSelect Award.
Panther wordt in diverse potmaten gekweekt en is in Nederland onder andere verkrijgbaar bij: Van Woudenberg Planten, Kwekerij Alpha, Wim Vos, Apartus, Kwekerij de Noordpoel, Endhoven, Mts. Roest, AltaNova, Tim van Leeuwen en Kwekerij van den Brand. En natuurlijk bij tuin- en plantencentra.

Takii is één van de meest vooraanstaande veredelaars van groente- en siergewassen in de wereld. Het bedrijf is binnen de sierteelt marktleider op het gebied van onder andere zonnebloemen, Canna en sierkool.

Fotocredits: Takii.

Leestip: Benieuwd naar zomerbloeiende bollen, lees dit artikel op GroenVandaag: Zomerbloeiende bollen, tijd om te planten

Nog meer over Vingerhoedskruid

Lees ook deze artikelen op GroenVandaag: