DE KWAKEL – Digitalis Panther is een noviteit van veredelaar Takii. De stevige Panther heeft een compacte plantopbouw met korte stelen vol bloemen en een middelhoge groei met een hoogte van 50-90 cm. Omdat de meeste andere Digitalis-soorten vaak langer zijn, is Panther gemakkelijk in iedere tuinborder toe te passen. Ook bijzonder fraai in grote potten en bakken.

Digitalis Panther

Digitalis Panther

Vingerhoedskruid

Aantrekkelijk; een weelde aan bloemen; lieflijk van buiten en stoer van binnen en een onafgebroken bloei van het vroege voorjaar tot aan de late herfst. Het zijn geen bescheiden kwaliteiten die deze nieuwe Digitalis laat zien.

Panter-print

De plant heeft een sterk natuurlijk karakter door een bossige plantopbouw met een groot aantal scheuten en veel bloemen. De hoeveelheid bloemen op iedere steel is dan ook indrukwekkend. Daarbij zijn de bloemen bijzonder in vorm en van kleur.
Haar sierlijk roze bloemen trekken meteen je aandacht. De binnenzijde van de bloem doet haar naam eer aan, want heeft een stoer en dierlijk patroon: panter-print.

Digitalis betekent vinger. De Nederlandse naam is afgeleid van de vorm van de bloem die op een vingerhoed lijkt.

Groei, bloei en duurzaamheid

De Digitalis Panther heeft een bewezen krachtig karakter en groeit onder een grote verscheidenheid aan (klimaat)omstandigheden. Ze bloeit langdurig. Onafgebroken van het vroege voorjaar tot de late herfst. De nectar van de bloemen is enorm aantrekkelijk voor bijen en hommels en draagt daarmee bij aan de vitaliteit van deze bestuivers. De Panther is meerjarig en past daardoor perfect in een duurzame tuin.

Digitalis Panther heeft nog een voordeel. De Panther zet geen zaad, waardoor de plant niet gaat woekeren.

vingerhoedskruid

Veredelaar Takii

Digitalis Panther is een veelbelovende noviteit van veredelaar Takii. De tuinplant wordt in diverse potmaten gekweekt. De eerste beschikbare planten worden bij diverse kwekerijen in Nederland opgekweekt om vervolgens hun weg naar de o.a. de tuincentra te vinden.

Takii is één van de meest vooraanstaande veredelaars van groente- en siergewassen in de wereld. Het bedrijf is binnen de sierteelt marktleider op het gebied van onder andere zonnebloemen, canna en sierkool.