AMBT DELDEN – Europa veroveren met Dutch Design, is iets waar veel ondernemers over dromen en wat meestal is voorbehouden aan producenten van woonaccessoires.

Dutch Design

Dat nu ook een product uit de sierteelt de term Dutch Design voor specifiek Nederlandse vormgeving gebruikt, is verrassend; ook al spreken we over een zeer traditioneel product: de Tulp. Maar dan wel een mét bol en met de hand samengebonden tot een innovatief product. Dit zogenoemde “Bulb Bouquet” van Kwekerij Visschedijk geniet inmiddels bekendheid buiten onze landsgrenzen.

bulb_bouquet_lila   bulb_bouquet_rood 

Stukje meesterwerk

Ambachtelijk binden, met als resultaat een innovatief product, dat is Bulb Bouquet. Het ambacht waarbij het koren werd samengebonden tot schoof, inspireerde Rik Visschedijk om dit te proberen met zijn Tulpen. Door de bol aan de tulpen te laten zitten werd het een stevig geheel en gaf het de bos ook nog eens een langere houdbaarheid.

Binnen en buiten
Voor binnengebruik kan het bouquet in een schaal worden geplaatst. Regelmatig water geven is genoeg. Niet te veel, een laagje van ongeveer één centimeter per keer. Als de bol is uitgebloeid, is die weer bruikbaar in de tuin.
Bij direct buitengebruik uit de wind plaatsen. Bijvoorbeeld stevig in een pot of tussen de andere planten. De Tulpen kunnen wat vorst hebben, na de vorst wordt de groei gewoon hervat. Bloeitijd buiten is 4 tot 6 weken.

bron: bulbbouquet.