Duurzame opties – Vind je het belangrijk dat je tijdens het inrichten van jouw woning duurzame keuzes maakt? Dan kun je bij verschillende onderdelen van het interieur stilstaan hoe je deze keuzes gaat maken. Zo kun je bij het uitzoeken van een vloer natuurlijk kiezen voor een duurzame optie. Verschillende opties voor een duurzame vloer, zetten we hieronder voor je op een rij.

Duurzame opties voor je vloer

Waarom kiezen voor een duurzame vloer?

Een duurzame vloer kan een aantal voordelen opleveren, voor jezelf en voor het milieu. Allereerst gaat een duurzame vloer over het algemeen langer mee. Dat betekent dus dat je de vloer minder snel hoeft te vervangen. Dat scheelt geld en is beter voor het milieu, omdat er geen nieuwe producten van bepaalde grondstoffen moeten worden geproduceerd. Daarnaast bestaat een duurzame vloer uit, je raadt het al, duurzame en natuurlijke materialen.

Duurzame opties voor je vloer: hier lees je meer

Foto: Wuttichai1983, op Freepick.

Voor deze duurzame vloeren kun je kiezen

Om de duurzaamheid door te voeren in jouw vloer, kun je een van de onderstaande opties overwegen.

1. Massief hout

Wanneer je een mooie, natuurlijke vloer wil die ook nog eens duurzaam is, kun je kiezen voor een massief houten vloer. Een massief houten vloer kan namelijk jarenlang meegaan: een massief houten vloer kun je meerdere malen opschuren en lakken. Dat massief houten vloeren zo lang meegaan, maakt dit soort vloeren enorm duurzaam. En mocht je toch uitgekeken raken op de kleur van de vloer, kun je op een relatief eenvoudige en goedkope manier jouw vloer weer voorzien van een nieuw jasje.

2. Parket

Parket is ook een houten vloer, maar bestaat niet uit alleen maar hout. Zo is een parketvloer opgedeeld in verschillende lagen hout. Waar een massief houten vloer rechtstreeks uit de boomstam is gezaagd, is dat bij parket niet het geval. Wél kun je bij een parketvloer ook de vloer meerdere keren opschuren en lakken, zodat je alsnog lang kunt genieten van jouw vloer. Je kunt bovendien nog steeds genieten van de mooie, natuurlijke uitstraling en natuurlijk van de duurzaamheid van de vloer.

3. Laminaat van duurzaam hout

Laminaat kan ook een duurzame optie zijn. Het is hierbij wel belangrijk dat je kiest voor een laminaatvloer die is gemaakt van duurzaam hout. Duurzaam hout kun je herkennen aan het keurmerk dat aangeeft dat het uit een verantwoord bos is gekapt. Daarnaast kan een laminaatvloer ook duurzaam zijn met het oog op schoonmaken: een laminaatvloer hoef je namelijk niet schoon te maken met agressieve schoonmaakmiddelen. Ben je op zoek naar een laminaatvloer die voldoet aan jouw duurzame wensen? Neem dan eens een kijkje bij laminaat Zwolle.

4. Pvc

Een pvc-vloer is een goede optie voor wanneer je wilt gaan voor duurzaam. Pvc-vloeren hebben namelijk een mooie strakke uitstraling. De uitstraling lijkt enorm veel op houten vloeren, toch is een pvc-vloer wel echt anders. Pvc-vloeren zijn duurzaam doordat ze gemaakt zijn van kunststof. Daarnaast zijn pvc-vloeren ook ideaal aangezien ze lang mee kunnen. De vloer is erg sterk en kan wel mee tot zo’n 25 jaar! Ook op zoek naar zo’n strakke, duurzame pvc-vloer? Dan kun je een kijkje nemen op pvc vloeren Zwolle.

5. Natuursteen tegels

Als laatste heb je natuursteen tegels, deze optie kun je ook zeker overwegen mocht je op zoek zijn naar een nieuwe en duurzame vloer. Een natuursteen vloer vind je over het algemeen in de badkamer of kun je gebruiken voor het aanrechtblad, maar je kunt een natuursteen vloer ook zeker terug laten komen in de woonkamer. Een natuursteen tegel is enorm duurzaam en gaat ook lang mee. De tegels zijn van hard materiaal gemaakt, waardoor ze ook wel tegen een stootje kunnen. Bovendien kunnen natuursteen tegels een strakke, moderne look geven, maar kunnen ook zeker goed passen in een landelijk interieur.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Voordelen van een deurmat