Onderhoudsvriendelijke tuin – Wanneer je een eigen plek hebt, is de tuin vaak het verlengstuk van je woonruimte. Het geeft je de kans om buiten te genieten en je omringd te voelen door een stukje  natuur. Een groot deel van de tuineigenaren heeft geen zin of tijd in tuinonderhoud. Als jij ook op zoek bent naar een oplossing die minder werk met zich meebrengt, is het wellicht een goed idee om kunstgras te overwegen. Kunstgras kopen is eenvoudig en zorgt altijd voor een groene uitstraling in je tuin.

Onderhoudsvriendelijke tuin

Onderhoudsvriendelijke tuinen besparen tijd

Het belangrijkste kenmerk van een onderhoudsvriendelijke tuin is dat het weinig tijd en energie kost om de tuin er goed uit te laten zien. Dat betekent geen eindeloos wieden, snoeien, maaien of bemesten. Het betekent ook dat je niet constant moet opletten of je planten en gras wel genoeg water krijgen. Een tuin die weinig onderhoud nodig heeft, geeft je meer tijd om echt te genieten van je buitenruimte. Het kiezen voor oplossingen zoals kunstgras kan een groot verschil maken in hoeveel werk je tuin vergt.

Tuinonderhoud

Door bewust keuzes te maken over de inrichting en beplanting kun je veel onderhoudswerk voorkomen. Eén van de grootste werkzaamheden in een tuin met natuurlijk gras is het grasmaaien. Dit kan elke week terugkeren in het groeiseizoen. Door te kiezen voor kunstgras elimineer je deze taak volledig. Een bijkomend voordeel is dat je geen geld hoeft uit te geven aan dure meststoffen of onkruidverdelgers.

Een onderhoudsvriendelijke tuin: kunstgras als de ideale keuze

Kunstgras is ideaal voor kinderen om op te spelen, het voelt zacht en behoudt zijn natuurlijke uitstraling.

Kunstgras versus natuurlijk gras

Natuurlijk gras heeft zijn charmes, want het ruikt heerlijk na een regenbui en voelt koel aan onder blote voeten. Echt gras heeft helaas ook nadelen zoals, het maaien en besproeien van de grasmat. Natuurlijk kunnen we het vervelende onkruid niet negeren. Kunstgras daarentegen heeft weinig onderhoud nodig en ziet er altijd groen uit, ongeacht het seizoen. Het kan echter heter worden dan natuurlijk gras in direct zonlicht en mist de natuurlijke geur en het gevoel van echt gras. Desondanks kiezen steeds meer mensen voor de gemakkelijke optie van kunstgras. Houd de websites en winkels in de gaten voor een kunstgras aanbieding om zo op kosten te besparen.

Het juiste type kunstgras voor jou

Kunstgras komt in verschillende soorten en maten. Sommige soorten zijn geschikt voor sportvelden, terwijl andere perfect zijn voor woningen met tuinen. Over het algemeen geldt dat hoe dikker en zachter het kunstgras, hoe comfortabeler het is voor dagelijks gebruik in je tuin. Overweeg de functie van je tuin. Als het vooral een speelruimte voor kinderen is, kies dan voor een zachtere variant. Als het meer een showtuin is, kun je kiezen voor een versie die er zeer realistisch uitziet.

Lees ook dit artikel op GroenVandaag over het onderhouden van je bloemen en planten: 4 tips om je bloemen en planten te onderhouden

Fotcredits introfoto: Freepik, op Freepik.