Bloemen en planten – Een van de gedeelten van een woning waar de meeste mensen met beide handen in het haar zitten, is de tuin. Dit is niet meer dan logisch, want het onderhouden van zowel je planten als bloemen kan erg intens zijn. Wil je dit ondanks deze moeilijkheden goed voor elkaar hebben? Lees dan deze blog snel door, want hier vind je enkele handige tips op dit gebied.

Bloemen en planten

4 tips om je bloemen en planten te onderhouden

Foto: Ranjith Kumar Arumugam, op Pexels.

Haal al het gereedschap in huis dat je nodig hebt

De eerste tip die we je mee willen geven is om al het gereedschap in huis te halen dat je nodig hebt. De reden om dit te doen is, zodat je op elk scenario voorbereid bent. Sommige planten vereisen namelijk een onderhoudsbeurt met een snoeischaar, terwijl een hark juist voor andere planten van pas kan komen. Ook gereedschap als een schep is een must have. Meestal is het slim om al je tuingereedschap in één keer te bestellen via een plek als Altecparts.nl. Op deze manier krijg je vaak betere deals en kost dit je weinig tijd.

Geef regelmatig water

Ten tweede kun je een tuin goed onderhouden door hem regelmatig water te geven. Water geven bevordert een gezonde wortelgroei en stimuleert de planten om essentiële voedingsstoffen uit de grond op te nemen. Daarnaast kan water geven stress verminderen bij planten als gevolg van hete temperaturen en helpt het voorkomen dat onkruid je tuin overneemt. Je tuin regelmatig water geven helpt tevens om de grond vochtig te houden, wat belangrijk is om planten levend en gezond te houden.

Maak gebruik van mest

Verder is het slim om mest te gebruiken. Als je mest gebruikt om een tuin te onderhouden, kun je ervoor zorgen dat de grond gevoed wordt en je planten gezond zijn. Mest bevat veel essentiële voedingsstoffen die je planten kunnen helpen om beter dan ooit te groeien. Het is ook nuttig om de structuur van de grond te verbeteren, waardoor deze beter bestand is tegen erosie en water beter kan vasthouden. Door regelmatig mest te gebruiken, kun je er dus altijd voor zorgen dat je tuin er weelderig en levendig uitziet.

Geregeld knippen en snoeien

Tot slot betekent een tuin goed onderhouden dat je het regelmatig moet snoeien om de planten er gezond en mooi uit te laten zien. Frequent snoeien helpt om dood of stervend gebladerte te verwijderen, net als met onkruid dat waardevolle voedingsstoffen van andere planten in de omgeving wegneemt. Snoeien helpt verder ook om nieuwe groei te bevorderen door oude takken of bladeren te verwijderen die de ontwikkeling van nieuwe takken of bladeren kunnen belemmeren. Door dit regelmatig te doen, creëer je een tuin die vol leven is en er het hele jaar door geweldig uitziet.

Lees ook dit artikel op GroenVandaag over de onderhoudsarme tuin en het gebruik van kunstgras: Een onderhoudsvriendelijke tuin: kunstgras als de ideale keuze

Fotocredits introfoto: Rene Asmussen op Pexels.