Fantastische Bloemenshows – Met de mooiste bloemen en planten in instagrammable decors en een beoordeling van bloemen door consumenten, zijn de bloemenshows in Keukenhof dit jaar weer een uniek platform voor productpromotie. In drie paviljoens presenteren kwekers van bloemen en planten hun producten aan bezoekers vanuit de hele wereld, aan vakgenoten en aan de (vak)pers.

Fantastische bloemenshows

Met de wisselende bloemen- en plantenshows in het Willem-Alexander paviljoen, het Oranje Nassau paviljoen en de orchideeënpresentatie in het Beatrix paviljoen biedt Keukenhof een afwisselende tentoonstellingskalender.

Keukenhof 2019 in cijfers

Tulpen, als helden in de jubileumtentoonstelling

De tulp is wereldwijd het beeldbepalende icoon van Nederland. Met miljoenen tulpen in duizend variëteiten is Keukenhof ongeëvenaard. Het Willem-Alexander paviljoen staat vol bloeiende tulpen. Eind april staat daar traditiegetrouw weer een snijtulpenshow.

In de jubileumtentoonstelling in het Juliana paviljoen en in de Historische Tuin is informatie over de historie van de tulp te vinden. Zo wordt de reis belicht die de tulp maakte voordat hij in Nederland arriveerde, komt de bezoeker de verhalen van de tulpenmanie te weten en staan tulpdopen centraal.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Keukenhof 2024 geopend voor bezoekers

Bloemenshows in Keukenhof

Rozenshow

De rozenshow in het Oranje Nassau paviljoen is de grootste van haar soort in Nederland en ver daarbuiten! De vakbijeenkomst die op 4 april georganiseerd wordt, is dé ontmoetingsplaats voor het rozenvak.

Arrangeur bloemenshows

Het decor en de inspirerende presentatie komen van arrangeur Heleen Valstar en haar dochter Kim. Zij zorgen voor de creatieve uitwerking van de bloemenshows in alle drie de paviljoens. In het Oranje Nassau paviljoen geven ze met een veelheid van soorten, variëteiten en toepassingen invulling aan het thema Keukenhof 75 jaar. Kleuren, stijlen en objecten geven een beeld van de verschillende decennia. In het Beatrix paviljoen zullen de orchideeën en anthuriums de Keukenhofbezoekers charmeren. In het decor zijn hippe selfiespots opgenomen.

Tot en met 12 mei biedt Keukenhof prachtige bloemenshows.

Beatrix paviljoen:
Anthurium- en donderdag 21 maart t/m zondag 12 mei
Orchideeënshow

Oranje Nassau paviljoen:
Tulpen- en Hyacintenshow donderdag 21 t/m dinsdag 26 maart

Freesia -en Chrysantenshow donderdag 28 maart t/m dinsdag 2 april

Rozenshow donderdag 4 april t/m dinsdag 9 april

Narcissen- en donderdag 11 april t/m dinsdag 16 april
Bijzondere Bolgewassenshow

Alstroemeria- en Callashow donderdag 18 april t/m dinsdag 23 april

Lisianthus-, Gerbera- en donderdag 25 april t/m dinsdag 30 april
Callashow

Anjer- en donderdag 2 mei t/m zondag 12 mei
Zomerbloemenshow

Willem-Alexander paviljoen:
Donderdag 21 maart t/m zondag 12 mei
Diverse bloemen- en plantenshows, amaryllis, Bol op Pot, kamer- en vaste planten,