KAATSHEUVEL – Ficus benjamina ‘Green Kinky’ behoort tot de meest beroemde kamerplanten van Nederland. Deze bescheiden ficus op stam, met kleine frisse groene blaadjes, is nog niet zo lang beroemd. Net een jaar.

Ficus

Maar zijn entree in de eregalerij van kamerplanten was stormachtig en overdonderend, toen verwonderingspark Efteling deze kamerplant in 2014 uitkoos als mini-sprookjesboom. Mooi verpakt in een passend jasje.

sprookjesboom 1Verhalen uit het sprookjesbos
Ficus Kinky zou de kleine levende variant zijn van de grote sprookjesboom uit Kaatsheuvel. En wie kent deze vriendelijke reus niet? Welk kind in Nederland is niet opgegroeid met de verhalen over de bewoners van het sprookjesbos?

 

Mini-sprookjesboom
Nu we weer binnenshuis gaan leven en kamerplanten meer op onze aandacht kunnen rekenen, is het wellicht een idee om de Ficus Kinky in het gezin op te nemen. Deze van nature tropische plant houdt van een tochtvrije, lichte plaats zonder fel zonlicht. Kinky is een matige drinker. 1 tot 2 keer een scheutje water per week is voldoende. De mini-sprookjesboom voelt zich het lekkerst bij een temperatuur vanaf 18 graden Celsius.

 

ficus sprookjesboomKwekerij De Groot
‘Green Kinky’ is ontwikkeld door kwekerij J. de Groot uit Langeweg. De kweker is ook de initiatiefnemer van het concept mini-sprookjesboom, waaraan Efteling haar naam heeft verbonden. De sprookjesboompjes zijn verkrijgbaar bij de tuincentra.

Met dank aan Plantkeuze Plantkeuze.