HONSELERSDIJK – Om de leegte die de kerstboom achterlaat een beetje te vullen is Ficus benjamina een topper. Het is ook nog eens een prima huisgenoot, want de kamerplant staat in de Top 10 van  luchtzuiverende planten in een onderzoek van NASA. Bovendien is het een gemakkelijke plant.

Ficus

De plant biedt keuze uit verschillende kleuren groen, diverse tekeningen van het blad en wordt ook aangeboden met spannende stammen: spiraal, dubbele spiraal, koker, gevlochten, recht. Dat maakt hem niet alleen een echte blikvanger, maar ook een leuke dwarsligger die prima past de huidige interieurtrend vol opvallende en speelse vormen.

woonplant ficus benjamina

Beroemd
De woonplant heeft beroemde familieleden, zoals de Ashvattha (‘Heilige ficus’). Door zijn bijzondere groeiwijze (wortels die naar boven groeien en takken naar beneden) worden aan deze variant bijzondere krachten toebedeeld. Ficus is een van de eerste planten die zo’n 11.000 jaar geleden vanuit Azië in Europa werd gekweekt, voor de landbouw.

Genoeg redenen voor de uitverkiezing van Woonplant van januari 2017, een initiatief van Bloemenbureau Holland. Zoe voor meer informatie www.mooiwatplantendoen.nl