Ficus benjamina – Om de leegte die de kerstboom achterlaat een beetje te vullen is Ficus benjamina een topper. Het is ook nog eens een prima huisgenoot, want de kamerplant staat in de Top 10 van  luchtzuiverende planten in een onderzoek van NASA. Bovendien is het een gemakkelijke plant.

Ficus benjamina

De plant biedt keuze uit verschillende kleuren groen, diverse tekeningen van het blad en wordt ook aangeboden met spannende stammen: spiraal, dubbele spiraal, koker, gevlochten, recht. Dat maakt hem niet alleen een echte blikvanger, maar ook een leuke dwarsligger die prima past de huidige interieurtrend vol opvallende en speelse vormen.

woonplant ficus benjamina

Beroemd

De woonplant heeft beroemde familieleden, zoals de Ashvattha (‘Heilige ficus’). Door zijn bijzondere groeiwijze (wortels die naar boven groeien en takken naar beneden) worden aan deze variant bijzondere krachten toebedeeld. Ficus is een van de eerste planten die zo’n 11.000 jaar geleden vanuit Azië in Europa werd gekweekt, voor de landbouw.

Genoeg redenen voor de uitverkiezing van Woonplant van januari, een initiatief van Bloemenbureau Holland. Zoe voor meer informatie www.mooiwatplantendoen.nl

ficus benjamina

Verzorging Ficus benjamina

  • Ficus benjamina staat graag op lichte of halflichte plek en heeft een hekel aan tocht.
  • De pot af en toe een kwartslag draaien laat de ficus mooi recht groeien.
  • Zorg dat de potkluit niet uitdroogt, ficus houdt van lichtvochtige grond.
  • Ficus houdt van eens per maand wat kamerplantenvoedsel bij een gietbeurt.
  • Zet de plant gerust af en toe onder de douche of in een zomerse regenbui om het stof eraf te spoelen.

Tropische beauty

Ficus behoort tot de moerbeifamilie en groeit in het wild in Zuidoost-Azië en Australië. Daar kunnen ze tot wel 30 meter groot worden, binnen blijven ze een stuk handzamer. Het is één van de meest beschreven planten ter wereld. Er zijn ruim 800 soorten bekend en er wordt geschat dat er meer dan 3000 variëteiten bestaan. Omdat het zo’n mooie en makkelijke huisgenoot is, is Ficus benjamina ook een van de populairste woonplanten ter wereld.