Fietsen is gezond – Al vraagt elektrisch fietsen niet dezelfde inspanning als normaal fietsen, het blijft gezond, je moet toch blijven trappen en calorieën verbranden. En lichaamsbeweging, zo weten we, stimuleert de aanmaak van endorfine. Een hormoon dat helpt om stress te verminderen en je een soort gevoel van welbevinden geeft. Daarbij kan je van frisse buitenlucht nooit te veel krijgen.

Fietsen is gezond

Gezondheid

Gezondheid is een onbetaalbaar goed. Maar hoe zit het eigenlijk met de gezondheid van onze fiets? Hebben we wel genoeg oog voor het welbevinden van onze sympathiek tweewieler? Hoe is het gesteld met zijn conditie? Of beperken we ons tot het oppompen van de banden en het opladen van de accu?

Reviseren accu

Vooral fietsaccu revisie kan bijzonder zinvol zijn, omdat het leidt tot betere prestaties. Door de oude cellen te vervangen voor nieuwe kan de actieradius van de accu verbeteren en de fiets langer op één lading rijden. Ook kan de revisie zorgen voor een betere balans in de cellen, wat eveneens zorgt voor een betere accuprestatie. Met een fietsaccu revisie blijft je fiets gezond en het vermogen van de accu op peil.

Maar er zijn nog twee voordelen.

1- Kostenbesparing

Het reviseren van een fietsaccu is vaak goedkoper. Bij revisie wordt de oude accu gerepareerd of van nieuwe cellen voorzien. Dat is veelal aanzienlijk goedkoper dan de aanschaf van een gloednieuwe accu. Zeker als de fietsaccu nog in goede staat verkeert, maar niet meer de gewenste actieradius levert.

2- Duurzaamheid

Door het reviseren van een fietsaccu wordt de levensduur verlengd. Beter voor het milieu en goed in ons streven bij het verminderen van afval. Bovendien zijn er minder grondstoffen en energie nodig dan bij vervanging.

Fietsen is gezond

Levensstijl

Elektrische fietsen vergroot onze mobiliteit en actieradius. Met de hulp van een accu kunnen we langere fietstochten ondernemen, worden we minder geplaagd door tegenwind. Ouderen blijven langer mobiel en dus minder afhankelijk. Een goed nieuws show
Maar, elektrische fietsen is geen vervanging voor een gezonde levensstijl, al draagt het gebruik bij aan onze gezondheid. Elektrisch fietsen kan ook therapeutisch zijn. Letterlijk. Bijvoorbeeld voor het opbouwen van uithoudingsvermogen en spierkracht na een blessure of ziekte. Het kan helpen bij het verbeteren van de cardiovasculaire gezondheid, het verlagen van de bloeddruk en het verminderen van het risico op chronische ziekten zoals obesitas en diabetes.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Let hierop voor je je fiets verzekert

Daarom is het verstandig om ook aan de gezondheid van je fiets denken, zoals fietsaccu revisie, een duurzame oplossing voor een accu die minder vermogen levert. Verloren gegane accucapaciteit wordt hersteld. Versleten en oude fietsaccu’s kunnen veelal weer tot ongekende prestaties worden gebracht door de accucellen te vernieuwen.

Kortom: voor wat hoort wat.

Fotocredits:
– introfoto, Christiane, op Pixabay.
– foto 2, Team EVELO, op Pexels.