HONSELERSDIJK – Moeders zijn lief, zorgzaam en staan altijd voor hun kinderen klaar. De campagne “We feel better around orchids” speelt in op komende moederdag, want moeders verdienen het om op moederdag – zondag 14 mei – in het zonnetje gezet te worden met een bijzonder en symbolisch cadeau. Door het geven van een orchidee, ook wel de koningin onder de planten genoemd, breng je een ode aan moeders en toon je jouw waardering en respect voor haar.

Moeders

Symbolische waarde
Orchideeën hebben een speciale betekenis: ze staan voor schoonheid, rijkdom en kracht. Een persoonlijk cadeau om haar te laten weten dat je van haar houdt. Vindt ze bepaalde kleuren mooi? En houdt ze van ingetogen en sereen, of juist uitbundig en kleurrijk? Met meer dan 25.000 verschillende soorten is de orchideeën-familie een van de grootste plantenfamilies op aarde. Elke plant is uniek en heeft een eigen betekenis. Er is dus altijd een orchidee die past bij haar stijl en persoonlijkheid.

Vrouwelijkheid, vrede en vriendschap
Met welke orchideeën moeders of schoonmoeders of oma’s dan ook verrast worden, het is een uiting van je liefde aan haar. De bekendste orchideeënsoort is bijvoorbeeld de Phalaenopsis (vlinderorchidee), deze symboliseert elegantie en vrouwelijkheid. De blauwe Vanda daarentegen is zeldzaam en staat in India symbool voor vrede. Deze is alleen bij de betere bloemist en tuincentra te koop. Daarbij is de Cymbidium juist weer uniek door haar bloemtakken met bootvormige bloemen en grasachtige bladeren. Deze plant heeft in China de betekenis van onvoorwaardelijke vriendschap.

moederdag orchidee

moederdag orchideemoederdag orchidee

 

 

 

 

 

 

 

 

Orchideeën en verzorging
Ook voor moeders die geen groene vingers hebben, is een orchidee een geschikt om cadeau te geven. Orchideeën zijn zogenaamde epifyten en groeien met hun wortels aan bomen of rotsen. Hierdoor denken veel mensen dat het een plant voor gevorderden is. Niets is minder waar; het volstaat om de pot eens in de week 10 minuten onder water (met orchideeënvoeding) te laten staan en daarna goed te laten uitlekken. Zet de plant op een lichte plek, niet in direct zonlicht en niet op de tocht. Daar worden de orchideeën – en daarmee ook je moeder – blij van.

Over de campagne “We feel better around orchids”
De promotiecampagne “We feel better around orchids” is een initiatief van Stichting Bloemenbureau Holland en wordt mede gefinancierd door de Europese Unie. Het doel van de campagne is om consumenten in Nederland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland op de hoogte te stellen van de veelzijdigheid van de orchidee, om ze zodoende te inspireren en om bekendheid en verkoop te stimuleren.

Website: www.orchidsinfo.eu

Op deze site kun je ook een leuke test doen om te zien welke orchidee het best past bij je moeder of jezelf.