Fleurop feliciteert geslaagden – De straten kleuren vandaag rood-wit-blauw: overal vlaggen met schooltassen. Fleurop geeft extra kleur door honderden boeketten uit te delen aan eindexamenkandidaten in het hele land. Zij horen of ze geslaagd zijn en bij zo’n feestelijke gebeurtenis hoort natuurlijk een boeket.

Fleurop feliciteert geslaagden

geslaagden

Boeketten

Het bloemenbedrijf stuurt vandaag en morgen haar bloemisten op pad om met honderden boeketten op zoek te gaan naar gevels met een vlag én tas. “Iedereen in het gezin leeft mee tijdens de eindexamens en natuurlijk ook op de dag dat de uitslag bekendgemaakt wordt”, aldus Michel van Slingerland, Marketing en Sales Manager van Fleurop Interflora Nederland. “Het moment dat het goede nieuws binnenkomt, vergeet je nooit meer. Die blijdschap, of opluchting, geeft iedereen positieve energie, en bij die vreugde hoort natuurlijk een prachtig boeket. Het is fantastisch om al die lachende gezichten te zien en mensen spontaan te verrassen met een feestelijk boeket.”

Fleurop feliciteert geslaagden extra goed gevoel

Foto: Elsemargriet, op Pixabay.

Geslaagden

De slagingspercentages liggen over het algemeen hoog. In schooljaar 2022-2023 is gemiddeld 89% van alle kandidaten voor het eindexamen voor de middelbare school geslaagd. Op het VMBO was het percentage geslaagden 94%, op de HAVO was dit 84% en op het VWO is gemiddeld 89% geslaagd. Op 50% van de middelbare scholen in Nederland slaagt minimaal 92% van de examenkandidaten. Er zijn 1.621 middelbare scholen met in totaal 960.745 leerlingen in Nederland. In schooljaar 2022-2023 hebben 174.181 leerlingen eindexamen gedaan. Op deze pagina vind je deze cijfers ook apart voor de VMBO leerwegen en voor de HAVO en VWO examens. Bron: AlleCijfers

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Geslaagd! Fleurop verrast scholieren in Nederland