Laat iedere moeder stralen – Als klein kind kijk je vaak tegen je moeder op. Zij is al groot, wijs en weet altijd raad. Naarmate je opgroeit, besef je eigenlijk welke invloed je moeder heeft in je leven. Ook al groei je haar voorbij,je kijkt toch altijd tegen haar op. Moederdag is het moment om dat aan haar te vertellen, vindt Fleurop.

Laat iedere moeder stralen

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

De geschiedenis van moederdag

De Antwerpse kunstenaar Frans Van Kuyck introduceerde in 1913 een Moederdag, omdat de sociale orde volgens hem werd verstoord door modernisering. Hij introduceerde een speciale dag om de rol van de moeder in beeld te brengen. Deze viel, en valt in de regio Antwerpen nog steeds, op 15 augustus, de feestdag van Maria. In Nederland, België en veel andere landen valt Moederdag op de tweede zondag in mei. Dit naar Amerikaans voorbeeld, want in 1914 besloot de Amerikaanse president Wilson dat elke tweede zondag in mei voortaan Mother’s Day zou zijn, een nationale feestdag. In Nederland vieren we sinds 1925 Moederdag. Vaak worden moeders verrast met ontbijt op bed en cadeaus. Het ultieme cadeau blijft natuurlijk een prachtig boeket bloemen. Fleurop roept vrouwen en mannen op om de waardering voor hun moeder uit te spreken.

moederdag 2017

 

 

Nog meer moederdag

Lees ook deze artikel op GroenVandaag:

Moederdag 2024, bolbloemen en boeketten

Zondag is het weer Moederdag

Moederdag in België: voor vrouw en vaderland

Moederdag gaat virtueel met bloemen in 2020

Topdrukte bij kwekers voor Moederdag

 

 

moederdag 2017

Goed gevoel bezorgen

Michel van Slingerland, marketing- en salesmanager bij Fleurop, vat de boodschap samen: “Fleurop geeft een goed gevoel. Aan moeders en aan kinderen. Want het is niet alleen fijn voor moeders om waardering te krijgen, maar ook voor kinderen om deze te kunnen uiten. En met zorg een boeket te kiezen dat echt bij hun moeder past.”

Moederdag is dit jaar op zondag 14 mei.