NOORDWIJKERHOUT – Het Flower Event ‘Dutch Design and More’ is gisteren geopend door burgemeester Goedhart in Noordwijkerhout. Hier vindt, in aanloop van het Bloemencorso, een bijzondere bolbloemexpositie plaats. De Witte Kerk is daarvoor omgetoverd tot een ware bloemenzee.
 

Flower event

Al deze bolbloemen en bollen-op-pot producten zijn aangeboden door de kwekers uit Noordwijkerhout en De Zilk die aangesloten zijn bij de KAVB en LTO, de brancheverenigingen van de bloembollensector.  Arrangeurs Tineke Geerlings en Sandra Balk tekenden voor het ontwerp en de styling.

Ambtsketen
Na een korte toespraak van initiator Aad van Ruiten en voorzitter van het Bloemencorso Leo van der Zon kreeg burgemeester Goedhart zijn ambtsketen, voorzien van narcissen, omgehangen. Naast de tête-a tête prijkte ook de ‘Margriet van Dam’ narcis aan het keten. Met deze handeling werd hij ‘beëdigd’ tot de burgemeester van het bloemenfeest dat de komende dagen zal plaatsvinden in het dorp. Hiermee was het Flower Event geopend en kon de Witte Kerk betreden worden.

Witte Kerk
Binnen in de Witte Kerk is een schouwspel van bolbloem producten te bewonderen, toegepast in arrangementen. De typisch Hollandse items zoals de fiets, klompen en het Delfts Blauw zijn gedecoreerd met geweldige bolbloemen. Nieuw dit jaar is de internationale samenwerking met China, welke tot uiting komt in de kunst uit de ‘Flower Age’ zoals schilderijen en beelden van keramiek. Elke dag is er een kunstenaar aanwezig om het eigen werk toe te lichten.

De expositie is geopend van donderdag 20 april tot en met zaterdag 22 april. Vrijdagavond 21 april zal het verlicht corso om 21.00 door Noordwijkerhout rijden.

Foto: Stef Warmerdam – Blik op Noordwijkerhout