LISSE – In een zonovergoten Keukenhof werd dinsdag de aftrap van het Bloemencorso-Bollenstreek gegeven. De inleiding werd verzorgd door Keukenhof-directeur Bart Siemerink die het geheim van Keukenhof ter zijde uit de doeken deed: “Je laat de zon wat schijnen en plant wat tulpen en de mensen komen er in grote getale op af.”

Bloemencorso-Bollenstreek

Corsovoorzitter Leo van der Zon haakte daar adrem op in door te stellen, dat er voor een corso niet meer nodig is dan wat bloemenafval en wat wagens.
De bijeenkomst gaf de huidige stemming in bloemenland aan: ontspannen en gemoedelijk. En niemand natuurlijk die daadwerkelijk de draak wil steken met deze twee topattracties van de sierteeltsector.

bloemencorso bollenstreek

70
Het corso gaat zijn 70-ste jaargang in. De verbondenheid van Keukenhof en corso is duidelijk, en om dit nog eens te onderstrepen doet Keukenhof aan de bloemenparade mee met een eigen wagen. Met hierop de verbeelding van de iconische molen uit het park.
Aan het corso nemen 16 wagens plus de schooiwagen deel. Thema is Dutch Design. China en Maleisië zorgen voor de buitenlandse inbreng. Het corso vindt plaats van 21 t/m 23 april.

Op de foto het bloemencorso-team met voorzitter Leo van der Zon.