NOORDWIJKERHOUT – Het Flower Event ‘Dutch Design and More’ was een groot succes. In Noordwijkerhout, het Hart van de Bollenstreek, werden in een kleine vier dagen, meer dan 6.000 bezoekers in de Witte Kerk verwelkomd. Zowel nationaal- als internationaal staat dit Flower Event en daarbij de bolbloem op de kaart.
 

Flower event

Woensdagmorgen 19 april werd het event geopend door burgemeester Goedhart. Na een korte toespraak van initiator Aad van Ruiten en voorzitter van het Bloemencorso van de Bollenstreek Leo van der Zon kreeg burgemeester Goedhart zijn ambtsketen, voorzien van narcissen, omgehangen. Naast de tête-a tête prijkte ook de ‘Margriet van Dam’ narcis aan het keten.

witte kerk noordwijkerhoutOpening
Op de vrijdagavond van het Bloemencorso, vond de officiële opening van het corso plaats in Noordwijkerhout. Op deze dag konden de praalwagens ‘s middags al bewonderd worden in het centrum. Om nog meer exposure te geven aan de bolbloem werd voor de tweede keer het Flower Event georganiseerd. De Witte Kerk werd hierbij omgetoverd in een ware bloemenzee. Al deze bolbloemen en bollen-op-pot producten waren aangeboden door de kwekers uit Noordwijkerhout en De Zilk die aangesloten zijn bij de KAVB en LTO, de brancheverenigingen van de bloembollensector.
Arrangeurs Tineke Geerlings en Sandra Balk tekenden voor het ontwerp en de styling. Samen met een groot aantal vrijwilligers slaagden zij erin de prachtige producten op een bijzondere manier te presenteren; een echte belevingswereld. De typisch Hollandse items zoals de fiets, klompen en het Delfts Blauw werden op een bijzondere manier gedecoreerd met de geweldige bolbloemen.
Nieuw dit jaar was de internationale samenwerking met China, welke tot uiting kwam in de kunst uit de ‘Flower Age’ zoals schilderijen en beelden van keramiek. Daardoor was er voor deze expositie ook veel media aandacht uit binnen- en buitenland.
Noordwijkerhout, met de opening van het verlicht Bloemencorso én nu het Flower Event is terecht ‘het Hart van de Bollenstreek’.

Fotografie: Sjaak Weijers.