NOORDWIJKERHOUT – Vrijdag 21 april vindt in Noordwijkerhout de officiële opening én de verlichte parade plaats van het Bloemencorso van de Bollenstreek. Gelegen te midden van de bollenvelden laat de gemeente de bolbloem zien in al zijn verscheidenheid en toepassing.
 

Flower event

Burgemeester Goedhart geeft vandaag al het startsein van het bloemenfeest: het ‘Flower Event’.

Flower Event
Kwekers uit Noordwijkerhout en De Zilk verzorgen alle bolbloemen en bollen-op-pot. Tulp, narcis, hyacint, allium, gladiool, lelie, sonatini, delfinium, ze zijn allemaal te bewonderen in de Witte Kerk.

Flower Event

Het thema is ‘Dutch Design and More’. Het sluit aan bij het thema van het Bloemencorso en de Keukenhof. De Noordwijkerhoutse arrangeurs Tineke Geerlings van Typisch Tien Bloemenwerken en Sandra Balk van Creatizz zijn verantwoordelijk voor het ontwerp. Samen met hun team zorgen zij ervoor dat binnen 2 dagen de Witte Kerk wordt getransformeerd in een ware bloementuin.

Nieuw is de internationale samenwerking met China. Het land is al deelnemer aan het corso, maar zal nu ook deel uit maken van de expositie in Noordwijkerhout.
Er kunst tentoongesteld in de vorm van schilderijen en keramiek vanuit het thema Flower Age. Elke dag zal er een kunstenaar aanwezig zijn om haar eigen werk toe te lichten.

Praktisch
Flower Event is open
-woensdag 19 april van 11.00 tot 17.00 uur
-donderdag 20 april tot en met zaterdag 22 april van 10.00 tot 17.00 uur
-zondag 23 april start de bloempotjesverkoop in de Witte Kerk om 12.00 uur

Adres
Dorpstraat 7
Noordwijkerhout