RIJNSBURG – Met bloemen uitbeelden waar Nederland beroemd om is: ‘Best of Holland’. Dat is het thema van de 71-ste FlowerParade die zaterdag 13 augustus door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk rijdt.

T.rex in de FlowerParade

Er nemen 10 praalwagens deel aan de Flower Parade, waaronder twee zeer actuele. Zo staat de wagen van Hotels van Oranje in het teken van de Olympische Spelen en het oranje-gevoel. Dit wordt uitgedrukt met 8.000 oranjekleurige gerbera’s.
Musealand Nederland vraagt aandacht voor de T. rex, de koningin der dinosauriërs. Vanaf zaterdag 10 september te zien in Naturalis. Op bijna ware grootte rijdt de T. rex straks door de regio.
De handelskant van Nederland is vertegenwoordigd door Heemskerk fresh & easy. Met de wagen Geen haring zonder uien wordt invulling gegeven aan het thema Landbouw en Visserij.

Preview en naschouw
Belangstellenden kunnen de praalwagens op hun gemak bekijken op vrijdagavond 12 augustus in de bloemenveiling Royal FloraHolland Rijnsburg. Vanaf 19.00 uur is er een geweldige avond met muziek en honderdduizenden bloemen. De toegang is gratis.

Meer informatie zie Flower Parade Rijnsburg.