Freesia – Mei is een populaire trouwmaand. Niet verwonderlijk, want een lekker zonnetje dat al flink wat warmte geeft, is wel zo lekker op zo’n bijzondere dag. Verwonderlijker is het feit dat Freesia een geliefde bloem is voor bruidswerk.

Freesia

freesia geliefd in bruidsboeket

Voor regulier gebruik is Freesia niet direct eerste keus, maar voor een ceremonie, zoals het sluiten van een huwelijk wel. Dat komt door haar elegante verschijning, brede kleurenpallet, parfum en symboliek. Freesia staat voor pure en onvoorwaardelijke liefde.

Kleurensymboliek

Freesia is er in allerlei kleuren, zoals wit, rood, blauw, geel, roze, paars en oranje. Er bestaan zelfs Freesia’s met twee of meer kleuren. Op www.unicumfreesia.nl zijn alle kleuren te bewonderen. Elke kleur heeft een eigen, unieke boodschap.

Wit = puurheid, eenvoud en volmaaktheid
Rood = hartstocht, verleiding en levenskracht
Roze = romantiek, tederheid en blijdschap
Oranje = vrolijkheid, warmte en gezelligheid
Geel = energie, groei en kracht
Blauw = onschuld, ruimte en eeuwigheid
Paars = waardigheid, voorbereiding en ernst

de geur van de vintage Freesia

Freesia-weetjes

-Het is traditie om na precies 7 jaar huwelijk witte Freesia’s aan je echtgenoot echtgenote te geven. Deze traditie is bedoeld om samen stil te staan bij de herinnering aan de trouwdag, die in het teken staat van jullie pure, echte liefde.
-Volgens de etiquette draagt de bruid het bruidsboeket tot aan de huwelijksvoltrekking in haar rechterhand. Vanaf dat moment mag ze het in haar linkerhand dragen.
-Vroeger werden bruidsbloemen niet in de hand vastgehouden, maar in het haar gestoken of aan de jurk vastgemaakt. Naast bloemen en takken met een symbolisch betekenis werden er kruiden als knoflook, bieslook en dille in het boeket verwerkt om zo boze geesten af te schrikken.
-Britse bruidsparen geven veel geld uit aan bruidsbloemen. In het Verenigd Koninkrijk kan het bedrag oplopen tot wel € 1.000 aan bloemen per bruiloft. Nederlandse, Franse en Duitse stellen geven gemiddeld € 500 uit aan bruidsbloemen.

Foto-credits: iBulb