Wedding Orchid – Nieuw: de Wedding Orchid! Het trouwseizoen is in volle gang en er wordt steeds meer aandacht besteed aan de aankleding van bruiloften. Bloemen spelen van oudsher een hoofdrol in het bruidsboeket en de decoratie van de trouw- en feestlocatie. Een plant met een veelvoud aan prachtige witte bloemen is minstens zo geschikt en daarom komt Kwekerij Piet Vijverberg met de Wedding Orchid.

Wedding Orchid

wedding orchid orchideeOrchideeën

De nieuwe orchidee wordt voor het eerst getoond tijdens de vakbeurs Orchid Inspiration Days. Voor de vakbezoekers creëert Piet Vijverberg een sfeervolle bruiloft setting, waarbij meteen duidelijk wordt waarom de White World haar toepassing als Wedding Orchid eer aan doet.

White World

White World®, de Wedding Orchid, is een chique, witte Phalaenopsis die exclusief door Kwekerij Piet Vijverberg wordt geteeld. White World bloeit veel langer dan alle andere witte soorten en valt op door haar enorme bloemen en uitzonderlijke kwaliteit. Omdat White World een zuiverwitte bloem heeft, zowel de voor-en achterkant, past ze perfect bij een bruiloft.
Kwekerij Piet Vijverberg teelt een uniforme kwaliteit qua formaat, bloemen en takken. Een ander groot voordeel is de sterkte van de plant. Ideaal voor verre bruiloften.

wedding orchid orchidee

Bruiloftdecoratie

Er zijn oneindig veel mogelijkheden met de Wedding Orchid. Door de veelvoud aan grote bloemen kan de plant in haar geheel worden toegepast voor decoratie, bij een ceremonie, aankleding van een dinertafel en de feestlocatie. Uiteraard kunnen de takken en bloemen ook worden verwerkt in een bruidsboeket of corsage.

Meer inspiratie is te zien op de site van de kwekerij.

Nog meer nieuws over bruiloften en bruiloft-aankleding in dit artikel op GroenVandaag: Vogue Royal Wedding, nu in de winkel.

wedding orchid

Piet Vijverberg

De grondlegger van de kwekerij is Kees Vijverberg. Hij startte in 1946 in Naaldwijk als groentekweker en voegde daar later sierteelt aan toe. Zoon Piet kwam in 1964 erbij en in 1993 trad ook Sander, zoon van Piet en kleinzoon van Kees, toe tot het bedrijf. Vanaf 1984 teelt Vijverberg kamerplanten. De laatste jaren ligt de focus op Phalaenopsis en Dracaena, gekweekt aan de Alkemadelaan in Monster. Hier is de kwekerij stapsgewijs uitgebreid tot 7,6 ha. waarvan 1 ha. Dracaena en 6,6 ha. Phalaenopsis.