Gangnam Tops – Koppert Cress introduceert Gangnam Tops. Een decoratief en natuurlijk steeltje met een crunchy en fris mondgevoel. De frisse Gangnam Tops gaan over in een licht bittere smaak die doet denken aan postelein.

Gangnam Tops

sedum-steeltjes

Salades

Gangnam Tops zijn vooral een smaakvolle toevoeging aan salades of sandwiches, maar combineren met meerdere ingrediënten. Denk aan vette vis, zoals makreel of haring, of groenten als pompoen, venkel, bonen, peulvruchten of aardappel. Door de milde smaak past het ook goed bij rood fruit in desserts. De lichtgroene kleur en de lengte maakt ze bijzonder decoratief. Ze passen daarmee in de trends van nu: de natuurlijke uitstraling en Nordic Cuisine. Een echte duizendpoot.

Oorsprong

Gangnam Tops zijn steeltjes van een plant uit Zuid Korea, die ook voor komt in delen van China en Thailand. Gangnam Tops behoren tot de Sedum familie. Sedum kent men vooral als bodembedekker, minder bekend is dat diverse soorten ook eetbaar zijn. In de Koreaanse keuken wordt Sedum al genoemd in de 16e en 17e eeuw, als wilde groente, Namul en in gerechten als Dolnamul. Deze groeit echter alleen in het wild.

sedum-steeltjes

Voorjaarsgroente

Koreanen kennen het product vooral als voorjaarsgroente, waar zij ook nog positieve eigenschappen aan toekennen. Men beweert dat het product veroudering van het jonge bindweefsel tegen gaat vanwege de hoeveelheid polyfenolen. Rob Baan, eigenaar van Koppert Cress,  heeft het product recentelijk meegebracht uit Zuid Korea, na een culinaire ontdekkingsreis met verschillende topchefs. Inmiddels heeft Koppert Cress een geschikte teeltmethode ontwikkeld, waardoor het product jaarrond, voedselveilig beschikbaar is.

LEESTIP: Lees ook dit artikel op GroenVandaag: Veganistische bonbons is een ethische traktatie