MONSTER – Koppert Cress lanceert Time Cress. De Cress is een jonge zachte tijm, is als cress zeer goed verteerbaar en heeft een lichte bite. De cress is goed te combineren met stevige ingrediënten als gegrilde aardappels, groenten en knolgewassen, maar ook met lamsvlees, desserts en sommige cocktails.
Time Cress vindt haar oorsprong in het Mediterrane gebied. Een ingrediënt die al door de oude Egyptenaren en Romeinen veelvuldig in de keuken, maar ook in de geneeskunde werd gebruikt.

 

time cress

Lam | Time Cress | Asperges | Baba Ganoush

 

Time Cress

Cressen kun je zien als een combinatie van mini-kruiden en superfoods. Cressen zijn ook goede en natuurlijke vervangers van peper, zout en smaakversterkers met ongezonde E-nummers. Doordat je cressen rauw eet, zitten ze vol vitamines en mineralen en beleef je een ware smaaksensatie.

 

time cress

Kreeft | Time Cress | Fleur de Sel | Bisque de Homard

 

Koppert Cress

Koppert Cress is voortdurend op zoek naar natuurlijke, innovatieve ingrediënten, die chefs kunnen gebruiken om de smaak, geur en presentatie van hun gerechten te intensiveren. Producten die voldoen aan de steeds strengere eisen van restaurants wereldwijd. Cressen zijn vers gekiemde plantjes van 100% natuurlijke, aromatische planten. Deze planten bieden een versheid en intensiteit in smaak en geur die alleen in jonge plantjes wordt aangetroffen.

 

Zie ook eerdere artieklen op GroenVandaag over Cressen:
Nieuwe trend: zelf cressen kweken in de keuken
Koppert Cress lanceert Lupine Cress
Koppert Cress lanceert Zallotti Blossom

 

Intro-foto: Morille | Time Cress | Gefrituurde Eidooier | Beukenzwam
Foto-credits: Jo Grootaers, Altermezzo, Tongeren, België