Garvinea Sweet Sunset – De Garvinea Sweet Sunset wint de award voor Beste plant introductie perkgoed of potplant op de Four Oaks Trade Show. Sweet Sunset is de eerste tweekleurige tuingerbera. Met zijn sterke oranje-gele bi-color en grote bloemen is deze tuinplant een blikvanger in elke tuin. Sweet Sunset brengt de zon direct in de tuin. Zelfs op een regenachtige dag.

Garvinea Sweet Sunset

Innovatie

Deze introductie van Sweet Sunset is een voorbeeld van de innovatieve veredelings- en vermeerderingstechnieken die Florist Holland uit De Kwakel dagelijks toepast om de hoogste kwaliteit en spectaculaire kleuren te creëren in nieuwe Garvinea-soorten. Florist is dan ook trots op de gewonnen onderscheiding.

garvinea

De eerste tweekleurige Tuingerbera

De bi-color van de Sweet Sunset is niet het enige dat deze Gerbera zo bijzonder maakt. De indrukwekkende oranjegele grote bloemen die lijken op een zomerse zonsondergang. Bovendien maken de hoeveelheid bloemen die tegelijkertijd bloeien deze plant tot een spectaculair verschijning in elke tuin.
Deze tuingerbera creëert elke dag een sensationele Sweet Sunset in uw tuin.

Maar deze Garvinea heeft meer te bieden. Het is de enige Gerbera die geschikt is voor de tuin in het frisse West-Europese klimaat. Daarbij kent de plant een bloeiperiode vanaf het vroege voorjaar tot de eerste vorst, en kan de bloeier wel tot 100 bloemen per jaar produceren. De prachtige grote bloemen trekken bestuivers aan en brengen de tuin echt tot leven.

De voordelen van de Garvinea

– Bloeit vanaf de lente tot de eerste vorst.
– Een plant kan tot 100 bloemen produceren.
– De grote bloemen trekken bestuivers aan en laten hun bijdrage leveren aan het ecosysteem.
– Biologisch tuinieren wordt gemakkelijk omdat deze Garvinea een hoge weerstand biedt tegen ziekten en plagen.

Wil je ook genieten van snij-gerbera’s? Blader dan eens door het inspiratie-magazine dan verder en lees hier hoe je met Gerbera een maandagochtend-dip voorkomt.

Gerbera

De gerbera is een niet-geurende bloem die behoort tot het plantengeslacht Asteraceae, oftewel Compositae. Ze heeft haar oorsprong in Zuid-Afrika, Azië, Zuid-Amerika en Tasmanië. Jaarlijks worden in Nederland wel 900 miljoen gerbera’s geproduceerd met 600 verschillende variëteiten in kleuren, vormen en maten.