Tijdens bloemendagen 2017Van 29 april t/m 3 mei staat Anna Paulowna in het teken van geur en kleur vanwege de 64e editie van de Bloemendagen. In de hele polder zijn ruim honderd mozaïeken, bewegende werkstukken, versierde straten en bruggen te bewonderen.

Tijdens bloemendagen 2017

Bloemenmozaïeken

Bloemenmozaïeken zijn schilderijen gemaakt op tempex waarop hyacinten-nagels worden geprikt met spelden. Op elke vierkante meter gaan wel 10.000 bloemetjes. Zowel jong als oud maken de mozaïeken. Het zijn echte kunstwerken, die tijdens de Bloemendagen in de tuinen van de makers opgesteld staan. Met een deelnemerslijst en plattegrond, die gratis zijn op te halen bij de informatiepost of uit de infohokjes langs de kant van de weg, kan de bezoeker zijn eigen route bepalen en met eigen vervoer (fiets, auto, motor) of met de daarvoor beschikbare bussen langs de kunstwerken rijden.
Avonds zijn de meeste mozaïeken, bruggen en straten verlicht. Dat is een prachtig gezicht. Het dagje uit is compleet met een bezoek aan één van de vele tentoonstellingen, rommelmarkten en andere activiteiten.

Publieksprijs

Net zoals vorig jaar wordt de mening van het publiek zeer op prijs gesteld. In samenwerking met het NHD wordt de publieksprijs uitgereikt. De winnaar wordt op de laatste dag van de Bloemendagen bekend gemaakt.

De Bloemendagen is een gratis evenement. Klik hier voor meer informatie.

Historie

In de polder viel in de jaren vijftig weinig te beleven. In het voorjaar en zomer reden vlak achter de duinen vakantiegangers af en aan. Zo dichtbij en toch veraf, want in de polder kwamen ze praktisch niet. De grote vraag was: Hoe verleiden wij  de toeristen toch te komen? Het toenmalige VVV-bestuur bestaande uit Henk Jonker, Dick op ’t Veld, Jan Kortekaas en Koos Onderwater stelden zich die vraag en besloten daarop tot het organiseren van de Bloemendagen.