ANNA PAULOWNA – De voormalige gemeente Anna Paulowna staat van 30 april tot en met 4 mei in het teken van geur en kleur vanwege de 63-ste editie van de Bloemendagen. In de hele polder zijn ruim honderd mozaïeken, bewegende werkstukken, versierde straten en bruggen te bewonderen.

Bloemendagen

Hyacintennagels
Mozaïeken zijn schilderijen gemaakt op tempex. Hierop worden hyacintennagels geprikt met spelden. Op elke vierkante meter gaan wel 10.000 bloemetjes. Zowel jong als oud maken de mozaïeken, die tijdens de Bloemendagen in de tuinen van de makers opgesteld staan. Met behulp van een deelnemerslijst en plattegrond bepaalt de bezoeker zijn route. Dat kan met eigen vervoer of met de daarvoor beschikbare bussen.

bloemendagen2

’s Avonds zijn de meeste mozaïeken verlicht. Daarnaast is het mogelijk een bezoek te brengen aan een van de vele tentoonstellingen, rommelmarkten en andere activiteiten.
Net zoals vorig jaar wordt er een publieksprijs uitgereikt in samenwerking met het Noordhollands Dagblad. De winnaar wordt op de laatste dag van het event bekend gemaakt.

Meer informatie: www.bloemendagen.nl.